Haberler

Kayseri: Erciyes Üniversitesi'nde "Önlük Giyme" Töreni

- Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne Yeni Kayıt Yaptıran 128 Öğrenci İçin, Doktorluk Mesleğinin Simgesi Olan "Beyaz Önlük Giyme Töreni" Düzenlendi.

- Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yeni kayıt yaptıran 128 öğrenci için, doktorluk mesleğinin simgesi olan "Beyaz Önlük Giyme Töreni" düzenlendi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Merkez Derslik Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen önlük giyme törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asuman Gölgeli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ruhan Düşünsel, öğretim üyeleri, öğrenciler ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen "Önlük Giyme Töreni", saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ruhan Düşünsel, törende yaptığı konuşmada, ÖSS'de başarılı olarak Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni tercih eden öğrencilere teşekkür etti ve başarılı bir eğitim dönemi geçirmeleri dileğinde bulundu. Dekan Prof. Dr. Düşünsel, "Tıp eğitimi, zor ve uzun bir süreç gerektirir. Okulumuza bu sene kayıt yaptırarak tıp eğitimine başlayan öğrenci arkadaşlarımız, bu süreci bizimle birlikte yaşayarak paylaşacaklar. Yeni öğrencilerimizi bir araya getirerek tanışmalarını sağlamak, birlik ve beraberlik duygularının pekişmesini yanında, öğretim üyeleri ile bir araya gelerek, eğitimlerini güçlü bir diyalog ortamı içinde sürdürmeleri amacıyla, doktorluk mesleğinin sembolü haline gelen 'beyaz önlük' giydiriyoruz. Bu törenin en önemli yanı, öğrencilerimize Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olmanın gururu yaşatmak ve Üniversitemize olan mensubiyet duygusunun yaratılarak kazandırılmasıdır. Fakültemizde eğitime başlayan 128 öğrencimize, başarılarla dolu bir eğitim dönemi geçirmelerini diliyor, eğitimlerini tamamlayıp doktor olduktan sonra ülkemize ve tüm insanlığa önemli hizmetlerde bulunacaklarına yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asuman Gölgeli'nin konuşmasının ardından, 2005-2006 Eğitim-Öğretim Yılı'nda sınıflarında ilk üç dereceye giren öğrencilere başarı sertifikaları verildi. Dönem 1 öğrencilerinin önlükleri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asuman Gölgeli, Dekan Prof. Dr. Ruhan Düşünsel ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından giydirildi.

(AÖ-ŞA-ŞA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title