Haberler

Kayseri'deki Fetö/pdy Davası

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan, aralarında iş adamlarının da yer aldığı 6'sı tutuklu 17 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan, aralarında iş adamlarının da yer aldığı 6'sı tutuklu 17 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi gereken duruşma, katılımcı sayısının fazla olmasından dolayı Kayseri Adliyesi Konferans Salonu'na alındı.

Duruşmada, tutuklu sanıklar Halil ve Nuri Korkmaz, İbrahim Hakkı Gazezoğlu, Ahmet Osman Başatlı, Sami Gülhan ve Süleyman Ünsal, tutuksuz yargılanan Bayram G, Abdurrahman Ö, Ahmet B, Davut Ü, Doğan Ü, Mehmet B, Osman B, Nagihan B, Ömer E, Uğur P. ve Ülkü Seçilay S. ile avukatları hazır bulundu.

Tanıklar Selahattin T, Mehmet U, Abdulkadir Ç, Faruk A, Hüseyin C, Mustafa S. ve Adnan Menderes E. duruşmada dinlendi.

Adnan Menderes E, 2005'te örgütün sohbetlerine katılmaya başladığını ve 2011 yılı sonuna kadar devam ettiğini söyledi.

Örgütün mütevelli heyetinde bulunduğunu, ramazanda verilecek himmetle ilgili 2 kez bir holdingde yapılan toplantıya katıldığını anlatan Adnan Menderes E, bu toplantılarda tutuklu sanıklardan Süleyman Ünsal'ın da bulunduğunu belirtti.

Mütevelli heyetinin toplantılarında örgütün gazetesine ne kadar abone yapılacağı, yurt binası ve diğer işlerin konuşulduğunu ifade eden tanık, "Mütevelli heyetine genelde esnaf olan ve çevresi geniş olanlar alınırdı. Bu heyetin bir görevi de çevremizdeki kişilerle iletişim kurup onları örgüte kazandırmaktı." dedi.

Örgüt mensuplarının yapacakları mesleklerin önceden belirlendiğine dikkati çeken Adnan Menderes E, "Devlet okullarında okuyan öğrencilerin belirlenmesiyle ilgili bizden araştırma yapmamız isteniyordu. Kayseri'de üniversiteyi kazanan öğrencilerin belirlenmesi, bunların otogarda karşılanması ve otellere yerleştirilmeleri mütevelli heyetinde kararlaştırıldı." diye konuştu.

Savcı, mütalaasında, delillerin henüz toplanmamış olması ve kuvvetli suç şüphesini gerekçe göstererek, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamını istedi.

Mahkeme heyeti, ara kararında, tutuklu sanıklardan Ahmet Osman Başatlı ve Süleyman Ünsal'ın tahliyesi, diğerlerinin mevcut halinin devamına karar verdi.

Bazı sanıkların duruşmalardan vareste tutulma talebini kabul eden heyet, tutuklu sanıklardan İbrahim Hakkı Gazezoğlu'nun kardeşi ve FETÖ/PDY soruşturması kapsamında başka bir davadan tutuklu Halit Gazezoğlu'nun tanık olarak dinlenmesine hükmetti.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için 19 Ocak 2018'e ertelendi.

Kaynak: AA / Güncel

Adnan Menderes Ahmet Osman Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title