Haberler

Kaybolduğu İddia Edilen Çocuk Annesinin Yanında Çıktı

Samsun Vali Yardımcısı Hasan Gözen, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na (Shçek) Bağlı Yaşar Doğu Erkek Yetiştirme Yurdu'ndan Kaybolduğu İddia Edilen H.u'nun Ankara'da Annesinin Yanında Olduğunu Açıkladı.

Samsun Vali Yardımcısı Hasan Gözen, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı Yaşar Doğu Erkek Yetiştirme Yurdu'ndan kaybolduğu iddia edilen H.U'nun Ankara'da annesinin yanında olduğunu açıkladı.

Ulusal bir gazetede "Devlet Çocuk Kaybetti" başlığıyla çıkan haberin ardından Vali Yardımcısı Hasan Gözen, konuyla ilgili bir yazılı açıklama yaptı. Gözen, baba F.U'nun hapis cezası alması nedeniyle onunla birlikte ikamet eden çocukları B.U ve H.U'nun Çocuk Koruma Kanunu doğrultusunda SHÇEK'ya bağlı Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası ile Yaşar Doğu Erkek Yetiştirme Yurdu'na alındığını belirtti. H.U'nun Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu'ndan izinsiz ayrıldığını belirten Gözen, "Yapılan araştırmada H.U'nun anne yanında olduğu ve kendisi ile yapılan görüşmede çocuğun kuruluşa ve baba yanına gitmek istemediği ve annenin de çocuğu kuruluşa teslim etmek istemediği tespit edildi. Bunun üzerine Ankara Yeni Mahalle Kaymakamlığı, 50. Yıl Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü tarafından çocuğun annesinin ikametgahından alınarak kuruluşa tesliminin sağlanması için Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne yazı gönderildi. Nüfus kayıt bilgilerinde çocuklarının velayetinin annede olduğu, ancak süreç içerisinde velayetlerin babaya, daha sonra mahkeme tarafından tekrar anneye verildiği, ancak son mahkeme kararının henüz ilamının yayınlanmadığı, bununla birlikte 2828 sayılı Kanun ve ilgili yönetmenliklerce çocuğun hizmet modellerinin belirlenmesinde kurumun yetkili kılındığı açıktır. Kaldı ki velayetin anne ya da babada olmasının hizmet modellerinden yararlandırılmasında kesin belirleyen olmadığı, muhtemelen Ankara Sosyal Hizmet Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu sosyal incele raporu doğrultusunda çocuğun 50. Yıl Yetiştirme Yurdu'na emniyetçe getirilmesi durumunda ayni ve nakli yardımla 'Aileye Dönüş Projesi' çerçevesinde anneye tesliminin sağlanacağı açıktır" dedi.

(İG-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title