Haberler

Kars Valisi Kara: Doğalgaz Patlamasında Sabotaj İhtimali Zayıf

Kars Valisi Ahmet Kara, 29 Mayıs günü akşam saatlerinde Sarıkamış İlçesi Şehitlik Tepe Mevkii'nde Şahdeniz doğalgazının taşındığı Bakü-Tiflis-Erzurum (BTE) boru hattında meydana gelen patlamada sabotaj ihtimalinin zayıf olduğunu söyledi.

Kars Valisi Ahmet Kara, 29 Mayıs günü akşam saatlerinde Sarıkamış İlçesi Şehitlik Tepe Mevkii'nde Şahdeniz doğalgazının taşındığı Bakü-Tiflis-Erzurum (BTE) boru hattında meydana gelen patlamada sabotaj ihtimalinin zayıf olduğunu söyledi.

Vali Ahmet Kara, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Osman Uçar, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özblilen ve Doğalgaz firması yetkilileri ile birlikte patlamanın meydana geldiği alana giderek incelemelerde bulundu. Vali Kara burada yaptığı açıklamada, "29 Mayıs günü meydana gelen patlamada,yaklaşık 15 metre mesafede boru parçalamış. Bu patlama olduktan sonra hemen vanalar kesilmiş. Fakat boru içerisinde bulunan gaz belli bir süre yanmıştır. Yaklaşık 100 metre ile 300 metre arasında alev topu haline gelmiş ve Kars'tan da görülmüştür. Şu anda bu nedenle bu hattın gazı kesik. Dolayısıyla Sarıkamış ilçemiz şu anda doğalgazdan istifade edemiyor" dedi.

SAVCILIK OLAYA EL KOYDU

Patlamanın hemen arkasından Cumhuriyet Savcılığı'nın olaya el koyduğunu belirten Vali Kara, "Yani adli makamlar olaya el koydu diyebiliriz. Adli makamların incelemesinden sonra olay zaten tam ortaya çıkacaktır. Bizim şu ana kadar yaptığımız değerlendirmelere göre, bu işin bir terör olayına benzemediği yönünde. Bilirkişiler gerekli incelemeyi yapıp raporları verdikten sonra olayın ne olduğu ortaya çıkacak" diye konuştu.

HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI

Şu andan itibaren her türlü tedbirin alındığını kaydeden Vali Kara, "Burası normal olarak açık bir bölge. Bundan dolayı terör ihtimalinin zayıf olduğunu düşünüyoruz. Dediğim gibi her şey adli mercilerin incelemesinden sonra ortaya çıkacaktır. Bu bir felakettir, sebebi ne olursa olsun felakettir, doğal afettir bizim için. Bu felaketlerin bir daha olmamasını diliyorum. Gazın süresinin ne zaman verileceği konusunda şu anda teknik olarak bilmemiz mümkün değil. Bu 3- 5 gün sürebilir. BOTAŞ tamir ettikten sonra, boruları bağladıktan sonra mutlaka gazı verecektir. Doğalgaz olmaması nedeniyle Sarıkamış'ta hayatın yarısı aksamıştır. Zannederim bir hafta içinde gaz verilecektir. Zarar olarak burunun maliyeti fazla olmasa da, yanan gazın maliyetinin oldukça fazla olduğunu düşünüyorum" dedi.

GEREKEN CEVAP VERİLECEK

Bir gazetecinin, "Son zamanlarda bölgedeki terör olaylarıyla doğalgaz boru hattındaki yangının bir bağlantısı var mı?" sorusuna ise Vali Kara, şu yanıtı verdi:

"Iğdır'da 3 aracın yakılması ve bazı vatandaşların kaçırılma olayı, jandarmaya yardımcı olan konuşlanmış piyade birliğine Keklik Deresi yakınlardaki roket saldırısı, Kağızman'da düdüklü tencere içine yerleştirilmiş, 10 kiloya yakın bomba bulunmasına bakarsak, terörün, eşkıyanın ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Biz tedbirli olmamız lazım, Bunlar maalesef artık çoluk-çocuk demiyor, öldürüyorlar. Şimdi de 'Hayat durur, her türlü ihtiyaçları sekteye uğrar' diye düşünmüyorlar. İşte gazı patlatabiliyorlar, yarın başka bir yeri patlatabilirler. Biz de güvenlik kuvvetlerimizle gereken cevabı vermek durumundayız. Bu bölgede sayılarının 15 ile 20 arasında, Kağızman Boyalı ormanları ve Göle istikametinde bölünmüş vaziyette 3-4 kişilik gruplar halinde olduklarını tahmin ediyoruz. Ona ait her türlü planlamayı yaptık. Biz de onları etkisiz hale getirilmesi için gerekli çabayı sarf edeceğiz."

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen de doğalgazın 3- 5 gün kesilmesiyle turizm yönünden bir sıkıntı yaratmayacağını söyledi. Özbilen, "Eğer bu patlama yerleşim alanına yakın bir yerde olsaydı büyük felaket olurdu. Bu patlamanın yerleşim alanı uzağında olması ve ormana yansımaması sevindirici olmuştur" diye konuştu. - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kara Ahmet Kara Sarıkamış Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title