Haberler

Koronavirüs nedeniyle öğrencilerin gelmediği Kars'ta kiralık evler elde kaldı

Güncelleme:

Kars'a üniversite öğrencileri gelmeyince yüzlerce kiralık ev ve daire boş kaldı. Daire sahipleri ve emlakçılar ellerine kalan daireleri kiralayamıyor.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kars Kafkas Üniversitesinin de uzaktan eğitim kararı alması ile özellikle öğrencilerin yoğun olduğu kentte kiralık daireler boş kalırken, öğrencilere bin 500 ile 750 liraya kiralanan dairelere ise müşteri aranıyor. Kentte bir çok işyerinin camına, duraklara ve bilbortlara asılan kiralık daire ilanları ise dikkat çekiyor.

EMLAKÇILAR ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

Yaklaşık 27 bin öğrenciyi ağırlayan Kafkas Üniveristesi'nin uzaktan eğitim vermesi ve kente gelmeyen öğrenciler en çok emlakçıların zarar etmesine neden oldu. Her eğitim-öğretim yılında yoğunluk yaşanan emlakçıların günümüzde kapısını açan yok. Boş kalan emlakçılar ise işyerleri genel de kapalı tutuyor.

Koronavirüs nedeniyle öğrencilerin gelmediği Kars'ta kiralık evler elde kaldı

MÜLK SAHİPLERİ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Kars'ta önceki yıllarda sobalı evleri 500 liraya, daireleri ise mevkisine göre bin 500, bin, 900, 800, 750 ve 600 liraya kiralayan mülk sahipleri şimdi evlerine kiracı arıyor. Kiralık evlerin pahalı olduğu illerden birisi olan Kars'ta boş dairelerine kiracı bulamayan mülk sahipleri kara kara düşünüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Kars Haberler

500

Yorumlar (67)

Tayyar Durden:

Darısı Konya''da köpek bağlasan durulmayacak evleri öğrencilere yüzlerce liraya kiralayan fırsatçı ev sahiplerinin başına.

47
5
yanıtYanıtla
Qwery:

Darısı diğer illerin başına. Beter olun beter beter beteeeeeeeeeeeer. Oh rahatladım...

47
2
yanıtYanıtla
Afgan:

Beter olsunlarda senin gibi ucuz ve ezik asalaklar bedavaya otursunlar inşallah.

yanıt0
yanıt24
Kilisli:

Herkes ev kirasından şikayetçi. Ama evin maliyeti fazla olunca ev sahibi ne yapsın. Bizim Burda 400 binden aşağı ev yok. E mecburen 1700 lira kira istiyorlar.

7
40
yanıtYanıtla
Beter olun!:

Ulan Kars''ta bir eve nasıl 1500 - 1700 TL kira istenir? Allah korkunuz yok mu sizin? Öğrencinin, garibanın sırtından bunca sene geçindiniz, alın işte evleriniz elinizde kaldı.

44
2
yanıtYanıtla
Müstehak:

Ohh valla içimin yağları eridi. . . şimdi belki biraz değer bilirler. memur, öğrenci, asker sırtından geçinen bir kent ama ustası, esnafı, taksicisi ev sahibi hepsi paragöz. hepsi yemek yediği kaba tüküren tipler. 6 yıldır burada görev yapıyorum. bir tane bile iyi esnafa , ustaya, ev sahibine denk gelmedim. hepsine müstehak. . .

33
2
yanıtYanıtla
Karkas kartalı:

Kıvrak godo ya sev ya terk et teneke ekmek yediğin yere tükürme biraz adam olmayı deneyin

yanıt0
yanıt0
Vatandaş:

O dediğin asalak sürü her şehirde aynı

yanıt0
yanıt2
YAŞASIN KORONA:

KORONAYI SEVİYORUM EN AZINDAN ADALETİ VAR ZENGİN FAKİR AYIRMIYOR HERKESE BULAŞIYOR

34
0
yanıtYanıtla
demir:

öğrenciye 2 katına kakaladıklarına saysınlar belli bir süre

30
4
yanıtYanıtla
Tüm 67 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title