Haberler

Kalkınma Bakanı Elvan: "Inlerine Giriyoruz. Allah'ın Izniyle Bunların Kökünü de Kurutacağız"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Biz, Türk Silahlı Kuvvetlerimizle de emniyet mensuplarımızla da gurur duyuyoruz.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Biz, Türk Silahlı Kuvvetlerimizle de emniyet mensuplarımızla da gurur duyuyoruz. Genelkurmay Başkanımızdan, en alttaki erine kadar, emniyet teşkilatımızın en üstündeki kardeşimizden, en altındaki polise, özel kuvvetler erine, memura kadar teröristlerin üzerine gidiyoruz, inlerine giriyoruz. Allah'ın izniyle bunların kökünü de kurutacağız." dedi.

Elvan, Mersin'deki programı kapsamında ziyaret ettiği AK Parti Erdemli İlçe Başkanlığında partililerle bayramlaştı.

AK Parti Mersin milletvekilleri Hacı Özkan, Yılmaz Tezcan ve Ali Cumhur Taşkın'ın eşlik ettiği Elvan, buradaki konuşmasında birlik, beraberlik ve huzur içerisinde bir Ramazan Bayramı geçirilmesini dilediğini söyledi.

Elvan, İslam coğrafyasının pek çok yerinde, küresel terör nedeniyle kanların akmaya devam ettiğini belirterek, "Küresel terör ve onun destekçileri maalesef, medeniyetimizi, kültürümüzü tahrip ediyorlar, Müslüman'ı Müslüman'a vurduruyorlar. Gönül coğrafyasında, o kardeşlerimizin bulunduğu ortamlarda, o acının, sefaletin, yoksulluğun, kan ve barut kokusunun son bulmasını arzu ediyoruz. Allah'tan temennim bir an evvel o gönül coğrafyasındaki kardeşlerimiz inşallah bu acıdan, yoksullaktan, sefaletten kurtulmaları ve huzura ermeleridir. İnşallah bundan sonra bundan sonra o kardeşlerimizin acı çekmeyeceği bayramlar bize nasip olur." diye konuştu.

Türkiye'nin bir yandan ülkenin gelişmesini, kalkınmasını ve büyümesini sağlamaya yönelik çaba sarf ettiğini ifade eden Elvan, diğer yandan da milletin sesine kulak vererek mazlum insanların yanında olmaya devam ettiğini ve edeceğini vurguladı.

Elvan, ülkenin gelişmesi ve kalkınması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarına dikkati çekerek, 2019, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşılacağını sözlerine ekledi.

"PKK'nın da DEAŞ'ın da FETÖ'nün de kökünü kurutacağız"

Terörle mücadelenin de hız kaybetmeden devam ettiğini kaydeden Elvan, şöyle konuştu:

"Biz, Türk Silahlı Kuvvetlerimizle de emniyet mensuplarımızla da gurur duyuyoruz. Genelkurmay Başkanımızdan, en alttaki erine kadar, emniyet teşkilatımızın en üstündeki kardeşimizden, en altındaki polise, özel kuvvetler erine, memura kadar teröristlerin üzerine gidiyoruz, inlerine giriyoruz. Allah'ın izniyle bunların kökünü de kurutacağız. Kim destek verirse versin, arkasında olursa olsun bizim için hiç fark etmez. Zaten o teröristlere, terör örgütlerine destek vermeselerdi bugüne kadar ayakta kalabilirler miydi? Kalamazlardı. Ama o üst akla, o küresel destekçilere rağmen biz terörün kökünü kurutacağız. PKK'nın da DEAŞ'ın da FETÖ'nün de kökünü kurutacağız. Bu böyle biline."

Elvan, terörle mücadele edilirken büyüme ve kalkınmayı sağlayan mega projelerin de devam ettiğini belirterek, bundan sonraki süreçte de devam edeceğini söyledi.

Büyük projelerin Mersin ve ilçelerinde de hayata geçirildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu yıl Allah'ın izniyle, otoyol projesinde Erdemli'den Limonlu'ya olan kısmın ihalesini yapacağız ve yapımına başlayacağız. Arkasından, Limonlu'dan Taşucu'na olan kısmı tamamlayacağız. 1,5 yıllık süre içerisinde Akdeniz Sahil Yolu'nda tam 9 tünelin açılışını gerçekleştirdik. İnşallah ağustos ayında, 2 ay içerisinde Melleç viyadüğü ve bir tünelin daha açılışını gerçekleştirip, sizlerin hizmetine sunacağız. Orada gece gündüz, 24 saat çalışma sürüyor, sizler için güçlü Türkiye için. Bundan sonraki süreçte de bakanıyla, milletvekilleriyle, il ve ilçe teşkilatlarıyla hep birlikte, beraber, kararlı ve dayanışma ruhu içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Biz inandığımız takdirde her şeyi yaparız ve başarırız."

Bakan Elvan, kentteki programı kapsamında partisinin Silifke ve Aydıncık ilçe teşkilatlarını da ziyaret ederek hem vatandaşlarla bayramlaştı, hem de sorunlarını dinledi.

Eşi Zeliha Elvan'ın da eşlik ettiği Elvan, Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki şehitliği de ziyaret ederek, dua etti ve şehit mezarlarına çiçek bıraktı.

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Erdemli Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title