Haberler

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Samsun Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Kübra Tüfek, kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olarak çok yönlü ele alındığını ve çözüm üretmek için sosyoekonomik koşullar, politik gelişmeler ve kültürel etkenlerle birlikte değerlendirildiğini söyledi.

Samsun Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Kübra Tüfek, kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olarak çok yönlü ele alındığını ve çözüm üretmek için sosyoekonomik koşullar, politik gelişmeler ve kültürel etkenlerle birlikte değerlendirildiğini söyledi.

Tüfek, Yeni Adliye binasındaki baro başkanlığı odasında düzenlediği basın toplantısında, kadına yönelik şiddetin insan hakları ihlali olduğunu vurguladı.

Kadının güçlenmesi, ailede ve toplumda birey olarak dikkate alınması, toplumda zihniyet değişikliğinin sağlanmasına yönelik eğitimin toplumun her kademesine verilmesiyle şiddetin önlenebileceğini anlatan Tüfek, "25 Kasım kadınlarla ilgili diğer günlerden farklıdır. Bugün, dünyanın her yerinde kadınlara ve kız çocuklarına yönelik giderek artan, cinsiyete dayalı şiddete odaklanılmış bir gündür" dedi.

Kadına yönelik şiddetin sadece bir kadın sorunu olmadığına dikkati çeken Tüfek, "Kadına yönelik şiddet, toplumsal bir sorun olarak çok yönlü ele alınmakta ve çözüm üretmek için sosyoekonomik koşullar, politik gelişmeler ve kültürel etkenlerle birlikte değerlendirilmektedir" diye konuştu.

Tüfek, Samsun'da özel bir hastanede uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Aynur Dağdemir'in yanında çalışan sekreteri korumaya çalışırken şehit edildiğini söyledi.

Bur kadının bir başka kadını korumaya çalışırken hayatını kaybettiğine işaret eden Tüfek, "Yaptıkları işin gereği insanlarla yakın temasta bulunan sağlık personeli bunun bedelini hayatlarıyla ödememelidir. Yaşananlar ciddi bir güvenlik boşluğu olduğunu göstermektedir. Umut ederiz ki ilgili birimler gereken tedbirleri alırlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
title