Haberler

Kabil Bölge Komutanlığı'nı Devralacak Türk Birliği Ankara'dan Uğurlandı

Kabil Bölge Komutanlığı'nı Devralacak Olan Türk Birliği Bugün Ankara'da Düzenlenen Törenle Afganistan'a Uğurlandı.

Kabil Bölge Komutanlığı'nı devralacak olan Türk Birliği bugün Ankara'da düzenlenen törenle Afganistan'a uğurlandı.

Törene kucaklarında bebekle katılan asker aileleri gözyaşlarını tutamadı. Afganistan birliğinde bir de bayan yüzbaşı bulunması dikkat çekti. Birleşmiş Milletler Barış Gücü kapsamında Kabil Bölge Komutanlığı'nı 6 Nisan'da devralacak olan Türk birliği, Mamak'taki 4. Kolordu Komutanlığı bünyesinde bulunan Barış Gücü Tugayı'nda eğitimlerini tamamladı. 65'i subay ve astsubaydan oluşan ve komutanlığını Tuğgeneral Kasım Erdem'in yaptığı yaklaşık 350 kişilik Türk birliğinin Afganistan'a uğurlanması dolayısıyla 4. Kolordu Komutanlığı'nda bir tören düzenlendi. Törene 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Saldıray Berk, üst düzey askeri yetkililer ve Afganistan'a giden Türk birliğinde bulunan askerlerin aileleri katıldı. Tören, Korgeneral Berk'in birliği selamlamasıyla başladı. Törende bir konuşma yapan Tuğgeneral Erdem, Kabil Bölge Komutanlığı görevinin Fransa, İtalya ve Türkiye arasında 8 aylık dönemler halinde dönüşümlü olarak icra edildiğine işaret ederek şu anda Fransa komutasında yürütülen Kabil Bölge Komutanlığı görevinin 6 Nisan-6 Aralık 2007 tarihleri arasında Türkiye'nin komutasına geçeceğini ifade etti. Tuğgeneral Erdem, Kabil Bölge Komutanlığı olarak görevlerinin Afgan ulusal güçleriyle birlikte Afganistan hükümetinin etki ve otoritesini genişletmek, Kabil harekat bölgesinde istikrar ve güvenliği tesis etmek, Afganistan'ın kendi kendine yeterli bir devlet haline gelmesine yardımcı olmak, ülkenin yeniden inşasını kolaylaştırmak ve bölgesel istikrarı sağlamak olacağını ifade etti. Birlikte yer alan askerlerin ailelerine seslenen Tuğgeneral Erdem, "Kahraman evlatlarınızın dünya barışına katkıda bulunacak bu kutsal göreve seçilmesinde dolayı ne kadar gurur duysanız azdır. Sizin bizlere emanet ettiğiniz Mehmetçikleri bu görev sonrasında sahip olacakları şeref ve gururla aldığımız gibi sizlere teslim etmenin gayreti içinde olacağız" diye konuştu.

ŞİDDETLİ RÜZGAR HALIYI UÇURDU

4. Kolordu Komutanı Korgeneral Berk ise konuşmasında önümüzdeki dönemde yaşanan belirsizlikler ve istikrarsızlıkların yanı sıra bölgesel kriz ve çatışmaların, etnik ve radikal akımların sürmesi ve terörizmin değişik görüntülerle yeni boyutlar almasının beklendiğini kaydetti. Korgeneral Berk, "Türk Silahlı Kuvvetleri, krizlerin önlenmesi, krizlere müdahele ve bölgesel gerginliklerin azaltılması konularında aktif ve insiyatif sahibi olmayı, çıkarlarımızın gerektirdiği her yerde barışı koruma operasyonlarına iştirak etmeyi, barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik insiyatiflerde öncelik almayı ve liderlik yapmayı, uluslararası kurum ve organizasyonlara üye olmayı hedefleyerek uluslararası açılımları başarıyla gerçekleştirmektedir" şeklinde konuştu. Korgeneral Berk'in konuşması sırasında şiddetli rüzgar nedeniyle kürsünün altında bulunan halı ve Korgeneral Berk'in önündeki kağıtlar havalandı. Rüzgar nedeniyle kıvrılan halı, görevliler tarafından düzeltildi. Konuşmaların ardından Türk birliğinde bulunan Mehmetçikler tören geçişi yaptı. Afganistan'da görev yapacak Türk birliği, piyade, muhabere, Amfibi Deniz Piyade ve helikopter birliklerinde oluşuyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afganistan birliğinde bir de bayan yüzbaşı bulunuyor. Birliği uğurlanması dolayısıyla düzenlenen törene askerlerin anne babaları, eşleri ve çocukları da katıldı. Bazı ailelerin törene kucaklarında bebekleri ile geldiği gözlendi. Aileler tören geçişi sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Üzerinde yüzbaşı üniforması bulunan 2 yaşındaki Seyit Ali isimli bebek de tören sırasında tören geçişinin yapıldığı alana gelerek asker selamı verdi.

(ZÇ-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title