Haberler

Kent tarihinde bir ilk! İzmit Belediyesi 1 Mayıs'ta işçilere ikramiye verecek

Güncelleme:

İzmit Belediyesi ile Genel İş Sendikası örnek olacak bir toplu sözleşmeye imza attı. Belediyenin şirketlerinden BEKAŞ ve SARBAŞ'ta çalışan bin 200 işçiyi ilgilendiren sözleşme ile en düşük işçi maaşı 4 bin 535 liraya yükseldi. Ayrıca Kocaeli'de bir belediye işçisine ilk defa 1 Mayıs'ta ikramiye verilecek.

İzmit Belediyesi şirketlerinden BEKAŞ ve SARBAŞ'ta çalışan bin 200 işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde mutlu sona ulaşılırken, İzmit Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında imzalar atıldı. Sözleşme ile en düşük işçi ücreti 4 bin 535 liraya yükselirken, beraberindeki ikramiyeler de işçilerin yüzlerini güldürdü. Sözleşmeye göre Kocaeli'de bir belediye işçisine ilk kez 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda ikramiye verecek.

İzmit Belediyesi'nden örnek olacak toplu sözleşme: En düşük maaş 4 bin 535 lira olacak, 1 Mayıs'ta ikramiye verilecek

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK BİR SÖZLEŞME İMZALADIK"

Yapılan sözleşmenin Türkiye'ye örnek olduğunu belirten İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, "Sosyal Belediyecilik anlayışıyla işçi, emekçi arkadaşlarımıza KHK dışında kalan eğitim, iş güçlüğü, ikramiye, yemek, koku tazminatı gibi ek sosyal haklar da ekledik. Daha önce 5-5 olan ikramiyeler, ilk yıl 12-12 toplam 24 oldu. Bunlara ek olarak, 5 yevmiye izin parası ve hiçbir belediyede olmayan ve ilk defa İzmit'te olacak 1 Mayıs'a ikramiye ön gördük. Türkiye'ye örnek olacak bir sözleşme yaptık. Emeğiyle, alın teriyle kazanan tüm işçi kardeşlerimiz ve aileleri için hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye 1 Mayıs Kocaeli Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (8)

selim:

Eyvallah güzel bir uygulama ama kmseyi kandırmayın ikramiye vereceğiniz herkes zaten chpli dolayısyla ikramiye şişçiye değil onun yakını bunun hamili kart yakını olarak belediyeye kapak atmış chpliler

2
6
yanıtYanıtla
hev yav hev:

sizin beyazlarda versin görek gardaş, , alışmıssınız yandaşlara peşkeş çekmeye milletide kendiniz sanıyorsunuz, ben chpli değilim ama bu zamları almışım, bi daha ki seçime bunlara vereceğim, 18 yıl verdikte ne oldu

yanıt1
yanıt0
Isci:

Darisi asgari ucretle calisan asgari ucretlilete

2
0
yanıtYanıtla
Gaziantep li:

Bizim de hak iş imiz var onlarda yapar ne olmiski

0
2
yanıtYanıtla
oki baba:

iyiki oy vermişiz. çok şükür

0
1
yanıtYanıtla
helal be:

helal olsun şu cehapeye emekçinin yanında, insan değerini biliyor, bunlara olmadık sözü söyleyenler az örnek alsın, betona para vereceğinize 3-5 kişiyi ihya edeceğinize işçi emekçiye verin. .

1
0
yanıtYanıtla
d.d:

belediyeler bol kepçeden dagıtıyor ama işe çalışmaya gelince tek bir hizmet yok kapatıcaksın ilçe belediyeleri sadece merkez belediyeler kalsın bi sürü başkan ve yancısından kurtulur bu devlet.

0
0
yanıtYanıtla
Isci:

Darisi ozel sektorde calisan asgari ucretlilere

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title