Haberler

İzmir: İzmir'de Kargo Bombacısı Yakalandı

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde Bir Kargo Şirketine Bombalı Paket Göndererek Patlamaya Neden Olan 2 Kişi, Polisin Takibi Sonucu Gözaltına Alındı. Gözaltına Alınan Şahsın, Bombalı Paketi Kavga Ettiği Arkadaşından İntikam Almak İçin Gönderdiği Ortaya Çıktı.

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde bir kargo şirketine bombalı paket göndererek patlamaya neden olan 2 kişi, polisin takibi sonucu gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahsın, bombalı paketi kavga ettiği arkadaşından intikam almak için gönderdiği ortaya çıktı.

Kemalpaşa'da Varan Kargo'da Ağustos ayında gönderilen bir paketin patlaması ardından geniş çaplı araştırma başlatan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, paketli bomba üzerinde gönderen ve alıcı kişileri tespit etti. Polisler, pakette alıcı ismi bulunan mermer işçisi Hasan Aslan'a ulaştı. Paketin Murat Aksu tarafından gönderildiğini tespit eden polis, Aksu'yu gözaltına alarak alıcı ve gönderici arasında bağlantı kurdu. Ancak yapılan incelemede 2 şahsın da birbirini tanımadığı, gönderen kişinin isminin sahte olduğu tespit edildi.

Polisler araştırmalarını sürdürürken, 2 gün önce Karabağlar PTT Şubesi'nde görevli bir kişi 155 polis merkezini arayarak şüpheli paket olduğunu ve gönderen kişinin de durumunun şüpheli olduğunu söyledi. İhbar üzerine harekete geçen polisler, paketi fünyeyle patlattı. Paket içerisinden amatör olarak yapılmış parça ve basınç etkili boru tipi bomba çıktı. PTT görevlisinin verdiği eşkaller doğrultusunda harekete geçen polis, Kemalpaşa'da mermer işçisi olarak çalışan M.Ş.'yi (Musa Şenol-31) gözaltına aldı. M.Ş. verdiği ilk ifadede Varan Kargo'da meydana gelen patlamada kullanılan bombayı ve PTT Şubesi'ndeki patlayıcıyı kendisinin bıraktığını söyledi. Polis, M.Ş.'ye yardım ve yataklık eden Z.T.'yi (Zekeriye Taşpınar-25) de gözaltına aldı.

Olayla ilgili soruşturmayı genişleten polis, M.Ş.'nin patlayıcıları daha önceden kavga ettiği Hasan Aslan'dan intikam almak için hazırladığını ve kargoyla bomba göndererek öldürmek istediğini ortaya çıkardı. Suçunu itiraf eden ve yasadışı bir örgütle bağlantısı olmayan M.Ş. ve arkadaşı Z.T, "bomba yapmak ve bombalı eylemde bulunmak" suçlarından 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title