Haberler

İtalyan Futbolunda Yaşanan Şiddet Olaylarının Ardından

İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) Catania'yla Palermo Arasında Oynanan Sicilya Derbisinde Çıkan Olaylar Sonrasında Ara Verilen Lig Yeniden Başlıyor.

İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) Catania'yla Palermo arasında oynanan Sicilya derbisinde çıkan olaylar sonrasında ara verilen lig yeniden başlıyor.

Bir polis memurunun ölümüyle sonuçlanan ve dünyada büyük yankı uyandıran İtalyan futbolundaki şiddet olaylarının yankıları sürüyor. Yaşanan olayların ardından futbol yetkilileri ve siyasi otoritenin üst üste yaptığı toplantıların ardından ara verilen liglerin hafta sonu yeniden başlatılması planlanıyor. Ancak, İtalyan hükümeti stat güvenliğinin tam olarak sağlanamadığı maçların seyircisiz oynanmasını istiyor. Buna karşılık kulüpler ve tüketici haklarını koruyan dernekler ise seyircisiz oynanma planına karşı ülke genelinde grev yapma tehdidinde bulunarak bunun kabul edilemez bir karar olduğunu duyurdu. Bu arada geçtiğimiz hafta olayların ardından ertelenen tüm maçların 13 Şubat tarihinde oynanabileceği de belirtildi.

İtalya Bakanlar Kurulu, bugün TSİ 18:00'de olağanüstü toplanarak, futbolda şiddetle mücadele amacıyla benimsenen ek önlemler paketini kararnameye dönüştürecek. İtalyan meclisinin de Serie A'da bundan sonra tüm maçların gündüz oynanmasını kararlaştırması bekleniyor.

Hükümet, kulüplerden gelen tüm itirazlara karşın kurallara uygun olmayan stadyumlarda da maçların seyircisiz oynatılması konusunda ısrarını sürdürüyor. İtalyan Hükümeti'nin belirlediği stadyum kurallarına göre ise Serie A ve Serie B takımlarının maç yaptıkları 37 stattan 29'unda maçlar büyük olasılıkla seyircisiz oynanacak. Bunun nedeninin bu stadyumlarda güvenlik sisteminin yetersiz olması olduğu ifade ediliyor. Maçların hangi statlarda seyircisiz oynanacağı, kararnamenin kabulünün ardından İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) tarafından netleştirilecek.

Bu arada Milano'daki San Siro Stadı'nı kullanmakta olan takımlardan FC Inter ve Giuseppe Meazza'da maçlarını oynayan AC Milan Şampiyonlar Ligi'ndeki maçlarını da seyircisiz oynamak zorunda kalacaklar. Ancak bu sabah Milano Valisi Gian Valerio Lombardi başkanlığında yapılan ve Inter Kulübü Başkanı Massimo Moratti ve Milan Başkan Yardımcısı Adriano Galliani'nin de katıldıkları toplantı sonrasında, kulüp yetkililerinin Lombardi'ye 3-4 hafta içinde stadyumlarda gereken şekilde güvenlik çalışmalarının tamamlanacağı güvencesi verdikleri ve bu süre içerisinde de seyirci konusunda kısıtlama getirilerek sadece abone olanların girebileceği belirtildi.

Bakanlar Kurulunda onaylanacak kararname, şiddet olaylarına karıştıkları belirlenen taraftarların ''toplumsal tehlike'' gerekçesiyle uygulanan maç yasağının süresini de 7 yıla yükseltilmesini öngörüyor. Maç yasağı, yeni kararnameyle birlikte 18 yaşından küçükler için de uygulanabilecek. İtalya'da statlara ilişkin güvenlik normlarını düzenleyen 2005 yılına ait kararname, konuya ilişkin düzenlemeleri seyirci kapasiteleri 10 bin üzerinde olan statla sınırlı tutmaktaydı. Kararname engeline takılmak istemeyen pek çok kulüp de seyirci kapasitelerini 10 bin altında göstermekteydi. Kabul edilecek kararnamenin söz konusu hileleri de ortadan kaldırması bekleniyor.

(ERS-ERS -HO-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title