Haberler

İstihdam Paketi, Perşembe Günü Komisyonda Görüşülecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 'İstihdam Paketi'ni TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda Perşembe Günü Ele Alacaklarını ve Bir An Önce de Genel Kurul'a Taşıyarak Yasalaşmasını Sağlayacaklarını Bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''İstihdam Paketi''ni TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda Perşembe günü ele alacaklarını ve bir an önce de Genel Kurul'a taşıyarak yasalaşmasını sağlayacaklarını bildirdi.

Çelik, işçi ve işveren konfederasyonları başkan ve temsilcileri ile Bakanlık'ta ''İstihdam Paketi''ni ele aldıkları toplantının ardından yaptığı açıklamada, gerek işçi gerekse de işveren konfederasyonları başkanları ile bir araya geldiklerini ve bu yasa tasarısı üzerinde çalışmalarını tamamladıklarını belirtti.

Faruk Çelik, ''Bu kadar kapsamlı ve Türk gençliğine, çalışanlarına, çalışma hayatına ve Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayacak olan bu önemli düzenleme, sosyal taraflara da açılmış oldu. Sosyal tarafların bu konudaki çekinceleri, görüşleri dikkate alınarak, Perşembe günü çok daha rahat bir ortamda görüşme imkanı elde etmiş bulunuyoruz'' diye konuştu.

Sosyal taraflardan özellikle İşsizlik Sigortası Fonu'nun kamu payının nemasının GAP'a aktarılmasıyla ilgili iki talep geldiğini ifade eden Çelik, sosyal tarafların ''Fon imkanlarının yok edilmemesi, zaafa uğramaması''yla ilgili taleplerini dikkate alacaklarını bildirdi.

Çelik, sosyal tarafların, bu imkanların GAP Projesi'nde kullanılmasında hangi projeye hangi ödeneğin aktarıldığı gibi konularda fon ortakları olarak, bilgilendirilme talepleri olduğunu belirterek, bu konuda da bir sıkıntı yaşanmayacağını taraflara ilettiklerini anlattı.

Özellikle Tuzla tersanelerinde yoğun bir şekilde gündeme gelen iş kazaları ve ölümlerle ilgili ön tespitlerde, sorunun taşeronluk müessesinden kaynaklandığının tespit edildiğini hatırlatan Çelik, bu nedenle istihdam paketinde taşeronlukla ilgili bazı önemli düzenlemeler de getirildiğini söyledi. Bu konularla ilgili sosyal tarafların görüşlerini kendilerine ilettiğini kaydeden Çelik, bunları da Komisyon safhasında dikkate alacaklarını belirtti.

Çelik, yasa tasarısı kapsamında İl İstihdam Kurularının oluşturulmasının öngörüldüğünü ifade eden Çelik, bu kurullarda işçi ve işveren temsilcilerinin bulunmasının kuralları daha da güçlü kılacağı yönündeki anlayışı olumlu karşıladıklarını söyledi.

Faruk Çelik, görüşmelerin olumlu neticelendiğini ve sosyal tarafların katkılarının Komisyon'da gerçekleştirilmesinin sağlanacağını kaydetti.

Bir gazetecinin İşsizlik Fonu kamu payının nemasının GAP'a aktarılmasını öngören düzenlemeyle ilgili bir soruya verdiğini yanıtta, Konfederasyon başkanlarının, proje bittiği zaman fonun nemasından alınan bu kaynağın geriye dönüşüyle ilgili bir değerlendirme yapılması konusunda talepleri olduğunu ifade ederek, bu görüşün mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Çelik, ''Geri dönüşüyle ilgili hesaplama ayrıdır. Bunu Genel Kurul aşamasında ilgili bakan arkadaşlarımızla görüşerek gerekli düzenlemeler yapılabilir. Neticede kamunun imkanını kamunun başka bir projesine aktarıyoruz. Kamunun o oluşturulan katma değerinden de Fon'a bir şeyler katmanız da anlamlı bir görüştür'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title