Haberler

İşten Çıkarılan İşçiler İşverenlerini DYP'ye Şikayet Etti

Kayseri'de Ulubaş Madeni Eşya Fabrikası'nda Çalışan 90 İşçi, Yaklaşık 3 Ay Önce İşten Çıkarıldı. Maaş, Kıdem Tazminatı ve Vergi İadelerini Alamadıklarını Söyleyen İşçiler, Doğru Yol Partisi (DYP) İl Başkanı Mustafa Eraslan'ı Ziyaret Ederek Sıkıntılarını Dile Getirdi. Fabrika Yetkilileri ile Görüşen Mustafa Eraslan, İşçilerin Sorunlarına Aybaşında Çözüm Bulunacağı Sözünü Aldı.

Kayseri'de Ulubaş Madeni Eşya Fabrikası'nda çalışan 90 işçi, yaklaşık 3 ay önce işten çıkarıldı. Maaş, kıdem tazminatı ve vergi iadelerini alamadıklarını söyleyen işçiler, Doğru Yol Partisi (DYP) İl Başkanı Mustafa Eraslan'ı ziyaret ederek sıkıntılarını dile getirdi. Fabrika yetkilileri ile görüşen Mustafa Eraslan, işçilerin sorunlarına aybaşında çözüm bulunacağı sözünü aldı.

DYP İl Başkanı Mustafa Eraslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi Saddam'a benzettiği yönündeki iddianın da gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Ulubaş Madeni Eşya'dan çıkarılan 90 işçi, DYP İl Başkanı Mustafa Eraslan'ı ziyaret ederek sorunlarını dile getirdi. Yaklaşık 3 ay önce işten çıkarıldıklarını belirten işçi Alparslan Polat, Başkan Eraslan'dan yardım istedi. Maaşları, kıdem tazminatları ve vergi iadelerinden oluşan alacaklarının toplamının 5 milyar lirayı bulduğunu dile getiren Polat, 90 kişinin alacağının 300 milyar liraya ulaştığını ve fabrika sahiplerinin kendilerine söz verdiği halde mağduriyetlerini gidermediğini söyledi. Polat ayrıca Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) birçok fabrikanın da işçi çıkardığını belirterek "OSB sokakları işsiz dolu" dedi.

İşsizliğin gerçekten önemli bir sorun olduğunu ve AK Parti'nin işsizlik konusundaki açıklamalarının samimi olmadığını vurgulayan DYP İl Başkanı Mustafa Eraslan, işçilerin sorunlarını dinledikten sonra Ulubaş Madeni Eşya Fabrikası İnsan Kaynakları Müdürü Mükremin Okşayan ile görüştü. Okşayan'ı telefonla arayan Eraslan, işçilerin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini söyledi ve buna bir çözüm bulunmasını istedi. Görüşmenin ardından işçilerin sorunlarına 1 Nisan'dan itibaren çözüm bulunacağı ve işçilerin paralarının ödeneceği sözünün alındığını belirten Eraslan, "Biraz daha sabredin, inşallah sorununuz çözülecek" dedi. İşçiler sıkıntılarını dinleyen Eraslan'a teşekkür etti.

Öte yandan, DYP İl Başkanı Mustafa Eraslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi Saddam'a benzettiği yönündeki bir iddiaya açıklık getirdi. Eraslan, Başkan Özhaseki'yi Saddam'a benzetmediğini belirterek, "Değil Başkan'ı, Kayseri de kimseyi Saddam'a benzetmem, benzetmedim de. Cumartesi günü yaptığım konuşmamın da arkasındayım" diye konuştu.

(SE-GS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title