Haberler

İstanbullular, Vapurunu Seçti - Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: - ''internetten Ve Sandıklara Oy Atmak Suretiyle Toplam 368 Bin 575 Kişi Oylamaya Katıldı Ve Yüzde 41'i 4 Numaralı Vapur Tasarımını Seçti''

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, vapur tasarımı için oy kullanan 368 bin 575 İstanbullu'dan yüzde 41'inin tercih ettiği 4 numaralı vapurun 2007 yılı sonunda hizmet vermeye başlayacağını bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, vapur tasarımı için oy kullanan 368 bin 575 İstanbullu'dan yüzde 41'inin tercih ettiği 4 numaralı vapurun 2007 yılı sonunda hizmet vermeye başlayacağını bildirdi.

Topbaş, Ortaköy İskelesi'nde düzenlediği basın toplantısında, ''Haydi İstanbullu Vapurunu Seç'' kampanyasının sonuçlarını açıkladı.

Dünyada birçok kentin kendini yansıtan unsurları bulunduğunu, Venedik'te gondol, Londra'da çift katlı kırmızı otobüsler gibi İstanbul'da da vapurların varolduğunu kaydeden Topbaş, göreve geldiklerinden bu yana İstanbul'un en büyük sorunu olan ulaşım için yatırım bütçesinin yüzde 65'ini kullanarak bir hamle başlattıklarını anlattı.

Toplu taşımada istenilen boyuta gelmek için birçok adım attıklarını ve kenti şantiye konumuna dönüştürdüklerini dile getiren Topbaş, bir kentin medeniyet ölçüsünün, o kentte yaşayanların toplu taşıma araçlarını kullanma oranı olduğunu söyledi.

Topbaş, raylı sistemde ve kara taşımacılığında yapılan çalışmalara da değinerek, şehir hatları vapurlarının İDO'ya devriyle deniz ulaşımında yeni bir dönemin başladığını anımsattı.

Deniz ulaşımının halen kent içinde yüzde 3 olan payını yüzde 10'a çıkarmayı hedeflediklerini de belirten Topbaş, bir sahil kenti olan İstanbul'da deniz ulaşımının çok önemli olduğunu ifade etti.

-TEK BİLET UYGULAMASI-

Topbaş, ulaşımda çağdaş normlara ulaşmak için tek bilet entegrasyonuna gittiklerini de anlatarak, bu uygulamayı zam olarak nitelendirmenin doğru olmadığını söyledi.

Kadir Topbaş, 85 YTL olan 1 aylık ulaşım bedelini 100 YTL'ye çıkardıklarını ve 200 kullanım hakkı getirdiklerini, bunun da zam değil, aslında bir tenzilat olduğunu ifade ederek, ulaşımda özel sektörden de yararlanmanın imkanının getirildiğini anlattı.

Şehir hatları vapurlarını devraldıklarında başlatılan bazı kampanyalara dikkati çeken Topbaş, vapurları kaldırmayı hiçbir zaman düşünmediklerini, mevcut 32 vapurun 31'inin kızaklandığını ve 40 yıl daha hizmet verecek düzeye getirildiğini dile getirdi.

Şehir hatlarına 20 vapur ve 4 arabalı vapur ilave etmek istediklerini de kaydeden Topbaş, vapurlar kadar eski olan iskeleleri de elden geçirdiklerini anlattı.

Yeni vapurlar için 8 tasarım hazırlattıklarını ve bunu da İstanbullular'ın oyuna sunduklarını hatırlatan Topbaş, bu vapurların 16 mil sürat yapabildiğini, kapılarının iskeleye yanaştıktan sonra açıldığını söyledi.

''İnternetten ve sandıklara oy atmak suretiyle toplam 368 bin 575 kişi oylamaya katıldı ve yüzde 41'i 4 numaralı vapur tasarımını seçti'' diyen Topbaş, 8 numaralı tasarımın ise yüzde 32 oranında tercih edildiğini dile getirdi.

Topbaş, ''İstanbullular'ın seçtiği 4 numaralı vapur, 2007 yılı sonunda hizmet vermeye başlayacak. 5 tanesi ilk etapta olmak üzere 20 yeni vapur yaptırılacak. 5 tanesi 3 ay sonra ihaleye çıkacak. Tanesi yaklaşık 7 milyon dolara mal olacak'' dedi.

Kadir Topbaş, İDO'nun logosu farklı olduğu halde, 1.5 asırdır kullanılan çift çıpalı ay yıldızlı şehir hatları logosunu da vapurlarda kullanmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title