Haberler

İstanbul: İstanbul Göz Hastanesi'nden Naklen Ameliyat

İstanbul Göz Hastanesi Bu Yıl 3.'sünü Gerçekleştireceği 'Canlı Cerrahi Günleri' Etkinliğinde Türkiye'nin Her Yerinden 150'ye Yakın Göz Doktorunu Ağırlayacak. Aralarında Huzurevinde Yaşayan Hastalarında Bulunduğu ve 15 Ameliyatın Gerçekleştirileceği Etkinlikte, Katılımcılar Ameliyatları İnteraktif Olarak İzleyebilecek.

İstanbul Göz Hastanesi bu yıl 3.'sünü gerçekleştireceği 'Canlı Cerrahi Günleri' etkinliğinde Türkiye'nin her yerinden 150'ye yakın göz doktorunu ağırlayacak. Aralarında Huzurevinde yaşayan hastalarında bulunduğu ve 15 ameliyatın gerçekleştirileceği etkinlikte, katılımcılar ameliyatları interaktif olarak izleyebilecek.

İstanbul Göz Hastanesi gelenekselleştirdiği 'Canlı Cerrahi Günleri' etkinliğinin bu yıl 3.'sün gerçekleştirecek. 10 Aralık 2006 Pazar günü düzenlenecek etkinlikte, bilimsel gelişmelere ışık tutacak araştırmalar, göz ameliyatlarındaki son yöntemler, 'Canlı Cerrahi' ye katılan doktorlarla paylaşılacak. Türkiye'nin her yerinden 150'ye yakın göz doktorunun katılacağı etkinlikte, Fakoemulsifikasyon yöntemi (Ultrasonik ses dalgaları kullanılarak) ile Katarakt, göz içi lens implantasyonu ameliyatları ve Excimer Laser ameliyatları yapılarak 15 hasta tedavi edilecek. Göz hastalıkları teşhis ve tedavisindeki son yeniliklerinde tartışılacağı etkinlikte, en son tekniklerin kullanıldığı ameliyatlar canlı olarak yayınlanacak ve diğer uzman doktorlarla interaktif olarak paylaşılacak.

İstanbul Göz Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Ali Üstüner yönetimindeki organizasyonda, eğitici yönü ve zorluk derecesi yüksek ameliyatlar yeni teknikler kullanılarak geçekleştirilecek. Aralarında 85 yaşında, sosyal güvencesi olmayan yaşlı bir hastanın ve iki Huzurevi sakinin de bulunduğu hastalar, konusunda uzman ve otorite olarak kabul edilen doktorlar tarafından tedavi edilecek. Görüntü kalitesini arttıran yeni göz içi lenslerinin ve hem uzağın hem yakının net olarak görülmesinin sağlandığı son jenerasyon göz içi lenslerinin kullanılacağı bu ameliyatlarla hastalara en iyi tedavi olanakları sağlanacak. Excimer Laser ile tedavi edilemeyecek derecede yüksek miyopisi ve astigmatizması olan hastalara da göz içi lensi yerleştirilerek gözlükten kurtulması sağlanacak.

İstanbul Göz Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Ali Üstüner, Canlı Cerrahi uygulamasına katılacak olan tüm göz hekimlerinin teknolojik ve bilimsel gelişmelerin pratik uygulamada hastalarına kazandırdığı avantajları göreceklerine dikkat çekti. Göz Hastalıkları alanında birçok yeni gelişmenin olduğunu vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Uz. Dr. Zafer Türkmen Türkiye'de Canlı Cerrahi Uygulamalarının Özel Hastanelerde uygulanmasına öncülük ettiklerini ve bu etkinliklerinin üçüncünü gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title