Haberler

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Özer'den Hodri Meydan

- Şehremini Lisesi'nin Eski Okul Müdürü, Yeni İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Hababam Sınıfı Filmlerinin Çekildiği Koşuyolu'ndaki Adile Sultan Kasrı'nın Bahçesinde Basın Toplantısı Düzenledi. Sözlerine Adile Sultan Kasrı'nın Bakımsızlığından Dolayı Duyduğu Üzüntüyü Dile Getirerek Başlay...

- Şehremini Lisesi`nin eski okul müdürü, yeni İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Hababam Sınıfı filmlerinin çekildiği Koşuyolu`ndaki Adile Sultan Kasrı`nın bahçesinde basın toplantısı düzenledi. Sözlerine Adile Sultan Kasrı`nın bakımsızlığından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek başlayan Ata Özer, 21 Ağustos`ta başlayacak okul kayıtları ve kayıt paraları ile ilgili konuştu.

¨KENDİ RIZASI İLE VERİYORSA CEKETİNİ DE VERİRSE VERSİN¨

Okul bağışlarının zorla değil gönüllü olarak veliler tarafından yapılması gerektiğini savunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Özer, şöyle konuştu: ¨Okul müdürü pazarlık yapmaz, parasal işlere karışmaz. Varsa karışan belgelendirelim. Boğazı sıkılan, zorlanan, 380 milyon askeri ücretle çalışıp kendisinden 2-3 milyar kayıt parası almaya çalışan okul müdürlerini görmek istiyorum. İşte size fırsat. Hodri meydan. Devletin kanunlarına itaat etmek hepimizin görevidir. Milli Eğitim kanunlarını belirlemiştir. Kendi rızası ile veriyorsa ceketini de verirse versin. Neyini vermek istiyorsa versin ama o versin .¨

¨33 YILDIR DEVLETTEN BİR KURUŞ ÖDENEK ALMADIM¨

92 yılında bir siyasetçinin kendisinden istediği kaydı yapmadığı için bir tek sınav kağıdı bile olmayan Şehremini Lisesi`ne tayini çıktığını belirten Ata Özer, lisenin şu anda 3,5 trilyonluk yatırımı olduğunu açıkladı. Ayağa kalkarak ¨33 yıldır devletten bir kuruş ödenek almadım¨ diye konuşan Özer, bir sınıfın maliyetinin 4 bin Euro olduğunu belirterek, ¨Bunların hepsini veli yaptı. Hiç zorlama olmadı. Hep ikna ile oldu¨ şeklinde konuştu.

¨BANA GÖRE TEK KAHRAMAN VAR: DEVLET¨

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliklerine uymayarak, `Git kime şikayet edersen et` zihniyeti ile hareket eden okul müdürlerine seslenen Özer, ¨Bunu deme cesaretini kendinde bulan okul müdürlerinin o kahramanlıklarını görmek istiyorum. Bana göre tek kahraman var: Devlet. Devletin üstünde hiçbir kahraman yok¨ diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Özer, yeni uygulanmaya başlanan E-Kayıt sistemi ile 169 bin vatandaşın sorununun çözüldüğünü de söyledi. E-Kayıt sistemi ile yaptıkları müracatları kabul edilmeyen öğrenci ve velilerin olduğunu da belirten Özer, ¨Bunların büyük bir kısmı ilçelerde kurulan komisyonlar tarafından belgeleri tekrar kontrol edildi. 17 bin küsürünün evraklarının yanlış, sahte ya da eksik olduğu ortaya çıkmıştır. 11 Eylül`e kadar tüm vatandaşlar ilçelerde kurulan komisyonlara müracat ederek belgelendirmek suretiyle hakları kendilerine iade edilecektir¨ dedi.

¨ELİNDE BELGESİ OLAN VELİ KAPIMDA BİR DAKİKA BEKLEMEYECEK¨

Belgelendirilen tüm veli ve öğrenci şikayetlerinin en geç 5 gün içinde çözüleceği sözünü veren Özer, ¨Çözmediğim takdirde suçlu olarak karşınıza dikileceğim. Hedef noktanız ben olayım. Arkadaşlarımızı mış`lar miş`ler ile odak noktası haline getirmenizi istemiyorum. Yeterki elinde belgesi olsun, gelen veli kapımda bir dakika beklemeyecek¨ diye konuştu.

OKUL MÜDÜRLERİNİN ROTASYONU

5 yılını dolduran okul müdürlerinin görev yaptıkları okulları değiştirmesine ilişkin yönetmeliği de değerlendiren Özer, İstanbul`daki durumu şöyle özetledi: ¨İstanbul`da 588 okul müdürü arkadaşım 5 yılını doldurdu. O arkadaşlarım eş değerdeki okullarını tercih etti. 588 okul müdürünün içinden tercih yapmayan kişi 5`i bulmaz¨.

SPOR OKULLARI

İstanbul`daki bütün okullarda spor kulübü kurulacağının altını çizen Özer; okulda eğitime, kültüre, spora önem vermeyen müdürlerin öğrenciler tarafından sevilmeyeceğini belirterek Maltepe`de ¨Maltepe Ali Uras Spor Lisesi¨ adında yatılı eğitim verecek bir spor lisesinin de açıldığını müjdeledi. Özer Riva`da da ilköğretim çağındaki öğrencilere spor eğitimi verilmesi konusunda mutabakata varıldığını kaydetti.

¨DOĞRU YAPTIĞINIZ HERŞEYDE AYAĞINIZA AYAKKABIYIM¨

Öğrencilere sevgiyle yaklaşmak gerektiğini belirten İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, ¨Sizlere bir hodri meydan çekiyorum. Gidin 1950 öğrencinin eğitim yapmış olduğu Şehremini Lisesi`nde bir çizik bulun bütün bu söylediklerimin hepsini ortadan kaldıracağım. Şehremini`den daha iyi okullar var. Teşekkür ediyorum ve öğretmenlerime, müdürlerime diyorum ki; doğru yaptığınız her şeyde sizin ayağınıza ayakkabıyım¨ dedi.

¨GİDENİN ARKASINDAN KONUŞMAM¨

24 Temmuz itibariyle kendisine beyaz bir sayfa açtığını belirten yeni İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, ¨O tarihten bu tarihe kadar yapılan bir hata varsa karşısınızda ayaga kalkar `Ata Özer kalk bu sözlere cevap ver` derim. Herşeye cevap verme özelliğine sahip bir yaratılışım var. Örf, adet ve geleneklerim gidenin arkasından konuşmamayı öğretmiştir. Gidenin günahı ve sevabı kendine aittir. Giden kişi bugüne kadar bana müdürlük değil ağabeylik yapmıştır. Hiçbir şekilde ardından konuşmam. Gayrımeşru işler varsa kanun, hukuk yolları açık ve nettir¨ şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title