Haberler

İstanbul: İhlas Finans'tan Ödeme Açıklaması

İhlas Finans Kurumu'nun (İfk), Yarın Yapacağı Ödemeyle, 146 Cari ve Bin 533 Kar-zarar Ortaklığı Hesabının Kapatılacağı Bildirildi.

İhlas Finans Kurumu'nun (İFK), yarın yapacağı ödemeyle, 146 cari ve bin 533 kar-zarar ortaklığı hesabının kapatılacağı bildirildi.

Tasfiye halindeki İhlas Finans Kurumu A.Ş.'den yapılan yazılı açıklamada, 52. ödemeyle birlikte başlangıçtan bugüne kadar 484 milyon dolar ödeme gerçekleştirilmiş olacağı belirtildi. Açıklamada, yapılacak ödeme ile cari hesap sahibi 146 ve kar-zarar ortaklığı bin 533 mudinin hesaplarının kapatılacağı ifade edilerek, "Kriz öncesinde 216 bin 592 olan mudi sayımız bu ödeme sonunda 83 bin 904'e düşmüştür. Ödemelerde hesapların küçükten büyüğe doğru kapatılarak ilerlenmesi metodu kullanılmaktadır" denildi.

Açıklamada, İhlas Finans Kurumu'nun kriz öncesi personel sayısı 829 iken, halihazırda 34 olduğu, 5 yıllık faaliyet süresince devlete 342 milyon dolar vergi, iştirakçilere 532 milyon dolar kar payı olmak üzere 874 milyon dolar ödendiği ve kurumun devlete hiç borcunun bulunmadığı belirtildi. Açıklamada, tasfiye başladığından bugüne kadar yaklaşık olarak 18.3 milyon dolar vergi, 2.4 milyon dolar SSK, 9 milyon dolar personel maaşı ve tazminat ödemesi olmak üzere toplam 29.7 milyon dolar ayrıca ödeme yapıldığı kaydedildi. Borç bitinceye kadar ödemelerin her ay düzenli olarak devam edeceği vurgulanan İhlas Finans Kurumu açıklamasında, şu ayrıntılara yer verildi:

"Bu ayki ödemeden yararlanacak Katılım Hesabı sahiplerine mektuplar gönderilmiştir. Bu ödeme için ŞEKERBANK T.A.Ş. Şubeleri'ne müracaat edilecektir. Katılım Hesabı ödemeleri için mektup gönderildiğinden, mektup gönderilmeyen mudilerimizin bankaya gitmeyip sıralarını beklemelerini önemle rica ediyoruz. Bundan sonra da ödemeleri yapılacak. Katılım Hesabı sahiplerine düzenli olarak her ay beş gün önceden mektupları gönderilecektir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title