Haberler

İstanbul: Idc Raporuna Göre Sas, Crm Analitiği Tedarikçileri Alanında Dünya Lideri Olarak Tanınıyor

Dünya'nın En Büyük Araştırma Şirketlerinden Idc'nin Bilgi Teknolojileri Sektörüne Yönelik Olarak Yayınladığı Rapora Göre Sas, Crm Analitiği Tedarikçileri Alanında Dünya Lideri Olarak Tanınıyor. Idc Tarafından Gerçekleştirilen Diğer Bir Araştırmanın Sonucuna Göre, Batı Avrupa'da Crm Analitiği Uygulamaları Konusunda Sas Yine Lider Konumda.

Dünya'nın en büyük araştırma şirketlerinden IDC'nin Bilgi Teknolojileri sektörüne yönelik olarak yayınladığı rapora göre SAS, CRM analitiği tedarikçileri alanında dünya lideri olarak tanınıyor. IDC tarafından gerçekleştirilen diğer bir araştırmanın sonucuna göre, Batı Avrupa'da CRM analitiği uygulamaları konusunda SAS yine lider konumda.

IDC tarafından geçtiğimiz ağustos ayında yayınlanan "CRM Analitiği Uygulamaları Tedarikçileri Pazar Payları 2005: Genişleyen Pazarlarda Birleşme Devam Ediyor" başlıklı araştırmaya göre, 2005 yılında CRM analitiği uygulamaları pazarı yüzde 11.3'lük bir büyüme oranı ile 1.14 milyar dolara ulaştı. Aynı rapora göre, SAS'ın CRM analitiği uygulamaları konusundaki geliri de yüzde 22'lik bir büyüme oranı kaydetti ve SAS CRM pazarında analitik tedarikçileri arasında en büyük gelişmeyi gösteren şirket oldu. SAS tüm analitik uygulamalarda da Dünya'nın en büyük ikinci şirketi konumunda bulunuyor.

Eylül ayında yine IDC tarafından yayınlanan "Batı Avrupa CRM Analitiği Uygulamaları, 2005 Pazar Payları" raporuna göre ise, SAS yüzde 22.5'lik gelir artışı ile lider konuma oturdu. Bu büyüme ile Batı Avrupa Pazarı'nın yüzde 21.4'üne hizmet veren SAS'ın aynı bölgedeki geliri de 59.5 milyon Euro'ya ulaştı. Aynı rapora göre SAS, Benelüks Ülkeleri'nde ve Kuzey Avrupa Bölgesi'nde de lider durumda.

CRM KAVRAMINI PAZARLAMA YÖNETİCİLERİ DEĞİŞTİRECEK

SAS'a göre, önümüzdeki bir yıl içerisinde Müşteri Zeksı'nın önemi Pazarlama Yöneticileri'nin organizasyon içerisindeki öneminin değişmesi ve CEO'lara daha yakın olmaları ile birlikte değişecek. Böylelikle pazarlama operasyonundaki günlük veriler şirketlerin uzun dönemli stratejilerini etkileyecek biçimde önem kazanacak. SAS'ın yenilediği Pazarlama Performansı Yönetimi Çözümü CMO'ların değişen görev tanımlarına yardımcı olacak ve artan iş yükü ile sorumluluklarını karşılayacak özellikler gösteriyor. SAS'ın Müşteri Zekası Çözümleri, uçtan uca yaklaşımı ve günlük işleri uzun dönemli stratejilere dönüştürecek alt yapısı ile rakiplerinin önüne geçiyor. SAS Müşteri Zekası Çözümleri, yaygın kampanya yönetimi, çapraz ve üst satış, müşteri sadakati, e-mail yolu ile pazarlama, kampanya optimizasyonu, pazarlama performansı yönetimi ve web analitiği hizmetleri sunuyor. SAS finans, sigorta, üretim, telekomünikasyon, sağlık ve kamu gibi pek çok sektöre yönelik özel çözümler sunuyor.

IDC'nin hazırlamış olduğu rapora göre SAS'ın başarısının nedeni, sunmuş olduğu sektöre özel çözümler, rakiplerinin aksine, gerçekten optimizasyon teknolojisine sahip olması ve hem analitik hem de operasyonel CRM alanındaki güçlü uygulamaları. CRM pazarındaki büyümenin devam edeceğini söyleyen IDC CRM Uygulamaları Başkan Yardımcısı Mary Wardley, "Şirketler CRM yatırımlarına önümüzdeki dönemde de devam edecekler. Müşteri davranışlarını anlamak ve öngörmek, alışkanlıklarını tespit etmek, müşteri ihtiyaçlarını anlamak, bu ihtiyaçlara yönelik hizmet sunmak ve müşteri bir eylemde bulunmadan bu eylemin ne olacağını bilebilmek şirketler için hayati önem taşıyor" ifadelerini kullandı. SAS Müşteri Zekası Başkan Yardımcısı Phil Winters ise, "IDC'nin raporundan ortaya çıkan sonuç SAS'ın CRM Analitiği konusundaki üstünlüğünü destekler nitelikte. Bundan sonraki adım CRM uygulamalarına daha stratejik analitik yaklaşımla bakmaktır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title