Haberler

'' Istanbul Fashıon Festıval 2006''... - 3-5 Ağustos 2006 Tarihleri Arasında Yapılacak Fuar, Yaklaşık 300 Firmanın Katılımıyla Gerçekleştirilecek

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ''Istanbul Fashion Festival 2006 '' 3-5 Ağustos 2006 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ''Istanbul Fashion Festival 2006 '' 3-5 Ağustos 2006 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

CNR Expo Center'de düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, tekstil sektöründe uluslararası bağlantıların sağlanması açısından fuarların önemli rol oynadığını ifade ederek, genç tasarımcıların yetiştirilmesine de, düzenledikleri yarışmalarla katkı sağladıklarını ifade etti.

Orakçıoğlu, dünya moda fuarı düzenleyicilerinin genç Türk modacılarının ürünlerini merakla takip ettiklerini, onlardan giyindiklerini ifade ederek, bu yılki fuarda da yeni yeteneklere kendilerini ifade etme fırsatı sunulacağını kaydetti.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek fuarda ilk kez yabancı tasarımcıların katılacağını bildiren Orakçıoğlu, ''Fuarda iki Portekizli ünlü tasarımcı aramızda olacak. Bu işin ruhunun tasarım olduğuna ve bunu uluslararası boyuta taşımamız gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca bizim de iki genç modacımız Portekiz'de yapılacak fuarda Türkiye'yi temsil edecek'' dedi.

Süleyman Orakçıoğlu, ''Amacımız İstanbul'u moda başkenti yapmanın ötesinde, İstanbul'u moda yapmaktır. Artık yeni sloganımız 'Moda kent İstanbul' olacaktır. Bunun sadece sektöre değil, ülke ekonomisine büyük katkıları olacaktır.'' dedi.

İstanbul'u moda kent yapmak için sadece kendi çabalarının yeterli olamayacağını ve bu amaçla herkesten destek beklediklerini dile getiren Orakçıoğlu, sürekli pozitif düşünceye sahip olduklarını ve dünyanın ilgisini çekmeyi başardıklarını sözlerine ekledi.

CNR Genel Müdürü Ali Bulut da, ülke ekonomisinin önemli lokomotiflerinden tekstil ve moda sektörüne hizmet etmekten onur duyduklarını ifade ederek, İTKİB ile birlikte gerçekleştirdikleri bu organizasyonun dünya çapında olma yolunda ilerlediğini kaydetti.

-YAKLAŞIK 20 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR-

Bulut, bu yıl Batı Avrupa, Rusya ve İran ağırlıklı yaptıkları tanıtım çalışmalarının meyvelerini toplayacaklarını belirterek, ''Bugün itibariyle Istanbul Fashion Festival'i ziyaret etmek isteyen binlerce kişi önkayıt yaptırdı. 5 binin üzerinde yabancı olmak üzere yaklaşık 20 bin alıcının fuarı gezeceğini tahmin ediyoruz'' dedi.

Toplantıya moda tasarımcıları Bahar Korcan ve Hakan Yıldırım da katıldı.

3-5 Ağustos 2006 tarihleri arasında CNR Expo Centerde, yerli ve yabancı yaklaşık 300 firmanın katılımıyla gerçekleştirilecek olan fuarda, Paris'te düzenlediği ''Pret a Porter'' adlı moda gösterisiyle moda dünyasının ilgisini çeken Fransa Hazır Giyim Derneği Başkan Yardımcısı Didier Parakian'ın, kendi markasıyla yer alacağı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title