Haberler

İstanbul'da ulaşıma yüzde 50'lik zam teklifi bir kez daha reddedildi, İmamoğlu'ndan anında tepki geldi

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME olağanüstü toplantısında, elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş ve minibüs ücretlerine yüzde 50, servis ücretlerine ise yüzde 40 zam teklifi, ikinci kez oy çokluğuyla reddedildi. Karara tepki gösteren İBB Başkanı İmamoğlu, "Bu noktadan sonra İstanbul'da toplu taşımada yaşanacak her türlü sorunun müsebbibi, vicdanını siyasete teslim etmiş malum UKOME üyeleri ve kurumlarıdır." dedi.

Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nce (TUHİM), Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)toplantısında akaryakıta gelen zamlar, ÖTV muafiyeti gibi nedenlerle elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş ve minibüs ücretlerine yeniden değerleme oranı olan yüzde 50, servis ücretlerine ise yüzde 40 zam önerildi.

TAKSİCİLER: BİZ MAĞDURUZ ZAM İSTİYORUZ

Artan akaryakıt fiyatları nedeniyle toplu taşıma ücretlerine ek zammın gündemde olduğu toplantıda konuşan Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, ''Petrol varil fiyatları yükseldi. Biz ulaşım sektörü olarak bu durumdan etkilendik. 24 Aralık'ta 11 lira olan motorin 20 lirayı geçti. Akaryakıta yüzde 100 zam geldi. Yedek parça ve işçiliğe yüzde 100 zam geldi. Biz mağduruz zam istiyoruz. Topladığımız ücretin yüzde 60-70'ni akaryakıta veriyor. Emekçi şoför arkadaşlarımız geçinemez noktaya geldi'' dedi.

''BURADAN LÜTFEN ZAM ÇIKMASI LAZIM''

Özel Halk Otobüsü Sahipleri ve İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık, ''Öğrenci yaşını mutlaka sınırlamamız lazım. Şu oranlar konusunda ne olursunuz anlaşın. Biz ortada kaldık. Buradan lütfen zam çıkması lazım'' dedi.

TEKLİF OY ÇOKLUĞUYLA REDDEDİLDİ

Müzakerelerin ardından teklif, oy çokluğuyla reddedildi. Öte yandan, görüşülen "Adalar İlçesi Bisiklet Kiralama Yönergesi Revizyon Teklifi" de oy birliği ile kabul edildi.

İMAMOĞLU'NDAN JET TEPKİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, alınan karara sosyal medyadan yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. İmamoğlu, "İETT'yi, metroyu, deniz ulaşımını, taksi, dolmuş ve otobüs esnafımızı batırmaya yönelik kararlara imza atanları kınıyorum. Bu noktadan sonra İstanbul'da toplu taşımada yaşanacak her türlü sorunun müsebbibi, vicdanını siyasete teslim etmiş malum UKOME üyeleri ve kurumlarıdır." ifadelerini kullandı.

İBB'nin istediği yüzde 50 zam onaylanırsa tam bilet, öğrenci, aylık mavi abonman ve öğrenci kartları şöyle olacak:

  • İstanbul Kart Tam: 8.22 TL
  • İstanbul Kart Öğrenci: 4 TL
  • İstanbul Kart Sosyal: 5.88 TL
  • Mavi Kart Tam: 645 TL
  • Mavi Kart Öğrenci: 117 TL
  • Mavi Kart Sosyal: 400
Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Haberler

500

Yorumlar (31)

levent tugcu:

Öyle yorumla görüyorum ki. Zam yapılmadığına üzülen insanlar var burada. Ekrem ilk önce avrupaya başkanı gibi gidip Türkiye yi kötülemesin. Sözlerinde dursun. Bende oy verdim ama saçmalıyor. Belediye başkanısın agacım sen ne sanıyorsun kendini.

118
98
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Saçmalayan sen olmuşsun , otobüsler taksiler su ile çalışmıyor mazot olmuş 25 TL sen neyden bahsediyorsun, bedeninde baş var ama boşuna taşıyor onu

yanıt39
yanıt53
karabey:

Aynen dostum çözüm üretmesi gereken başkan sorun çıkarıyor zam yapılmıyor diye bu nasıl iş anlamadım almanya yı örnek gösterenler bakın berline benzin fiyatları artmasına rağmen ulaşıma indirim yapıldı. Demek ki başka yolları var yani

yanıt1
yanıt0
Çınar Saraç:

Mazota gelen zamlara bakın Büyükşehir ampulde olsa şimdiye elli kere zam gelirdi

118
80
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Akepeli belediyelerin ulaşıma yaptıkları zamları tek tek ortaya çıkartıp milletin önüne ser, yeter yahu...

77
77
yanıtYanıtla
OKUR:

VARSA SEN YAZSANA ASLAN PARÇASI

yanıt70
yanıt25
burakk:

Şehrin Başkanı oldu ama, şehre hakim olamadı. Çünkü sadece başkan olmakla iş bitmiyor, siyasette seni destekleyenleri çoğaltmak temel prensiptir. Daha koltuğa oturmadan C.Başkanı adaylığıya da hükümetle tartışmalar işini kolaylaştırmaz.

83
69
yanıtYanıtla
ERKAN :

DOĞRU ÇÜNKÜ MECLİS ONU ÇALIŞTIRMIYOR

yanıt1
yanıt0
Bulent :

806 bin farkın acısını çıkartıyor.2023te İstanbul 3 milyon farrk atacak

62
85
yanıtYanıtla
sekob:

Bırakın yuzde 200 yapmak şartıyla izin verin halk imomogluna kızsın oy oranı azalsın yuzde elliye izin vermeyin en az yuzde yüz yapmasına müsade edin de imomoglunun oy oranı düşsün biraz uyanık olun

68
63
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title