Haberler

İstanbul'da 4 Define Avcısı Suçüstü Yakalandı

Güncelleme:

İstanbul'da antik çağlardan kalma mağara ve mezarda izinsiz kazı yapıldığı ihbarını alan polis, 4 define avcısını suçüstü yakaladı.

İstanbul Başakşehir'de antik yerleşim alanında izinsiz kazı yapan 4 şüpheli suçüstü yakalandı.

OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında antik yerleşim alanlarıyla sit alanlarının defineciler tarafından kaçak kazı yapılarak tahrip edilmesinin önüne geçilmesine yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

SESİ DUYAN EMNİYET EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ

Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi'nde antik çağlardan kalma mağara ve mezarda izinsiz kazı yapıldığı ihbarını alan polis, 7 Aralık Cuma gecesi saat 23.00 sıralarında söz konusu bölgeyi kuşatarak baskın düzenledi. Antik dönemden kalma mağara ve mezar odası olarak değerlendirilen yerden ışık sızdığını ve kazma, jeneratör sesleri geldiğini gören emniyet güçleri, N.B., O.K., E.T. ve E.M. isimli define avcılarını yakalayarak gözaltına aldı.

ÇOK SAYIDA MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

Sit alanında yapılan aramalarda 1 jeneratör, 1 dalgıç pompa ve 15 metre su tahliye hortumu, 1 hilti ve 5 hilti ucu, kazma, kürek, tırmık, 20 metre uzunluğunda prizli elektrik kablosu, 20 metre uzunluğunda ucunda ampul bulunan elektrik kablosu, ayaksız vantilatör, lokma anahtar, pençe ve 3 adet tornavida ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 4 defineci hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

İşte kazı yapılan alandan kareler;

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Başakşehir İstanbul 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (19)

Anabacıvokke:

Bırakın kazsın adamlar yerin altındakinin kime ne faydası var

24
2
yanıtYanıtla
seyfulllah:

Devlet çarpmasa CİN çarpar. Kimseye yaramaz o merak etme.

yanıt0
yanıt3
sergen:

Devlet tarihi eser kaçakçılığı yapılsın diye teşvik ediyo resmen. malzemeyi bulana yemek parası verip teşekkür ediyolar ama malzemenin değeri milyon dolarlar ediyo ve maalesef türkiyede bu işin baronları malı götürüyo. bunları bırakın baronlar neleri götürüyo ona bakın, bilen biliyo zaten.

23
1
yanıtYanıtla
DÜRBÜNLÜ:

KEŞKE O KUYUDA ÖLSELERDİ

2
19
yanıtYanıtla
necmettin:

yerin altında kalınca bunun kime faydası var acaba. Bırakın insanlar arasınlar arkadaş yine bu ülkede harcanacak o ganimet gelirleri ne var yani nevar :)

16
1
yanıtYanıtla
HÜSEYİN KAYA:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazınbırakın bulsun adamlar defineyi ya yerin altında kime faydası var tabiat varlığıymış ne işe yarar meydana çıkmadıktan sonra

11
3
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

allah yardımcınız olsun yiğitlerim saldırın.

12
0
yanıtYanıtla
FENEVLİ:

mılletın ekmegı ıle oynamayn be

9
1
yanıtYanıtla
geceye suudilere söverek devam ediyorum:

gömeydiniz oraya aykalari :)))))

1
5
yanıtYanıtla
Sende YAZ:

Bırakın kazsın adamlar yerin altındakinin kime ne faydası var

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title