Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi... -Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün ve 2 Meclis Üyesinin, İlçe ve Bağlı Beldelerdeki 492 "Kırmızı Renkli" Ticari Taksinin "Sarı Renkli" Ticari Taksilerle Aynı Statüye Kavuşturulması İçin Meclis Başkanlığına Ver

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve 2 Meclis Üyesinin, İlçe ve Bağlı Beldelerdeki Toplam 492 Adet "Kırmızı Renkli" Ticari Taksinin "Sarı Renkli" Ticari Taksilerle Aynı Statüye Kavuşturulması İçin Meclis Başkanlığına Verdiği Önerge Kabul Edilerek Başkanlık Makamına Havale Edildi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve 2 meclis üyesinin, ilçe ve bağlı beldelerdeki toplam 492 adet ''kırmızı renkli'' ticari taksinin ''sarı renkli'' ticari taksilerle aynı statüye kavuşturulması için Meclis Başkanlığına verdiği önerge kabul edilerek başkanlık makamına havale edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Meclis 2. Başkan Vekili Ahmet Selamet başkanlığında toplandı.

Toplantıda Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan Akgün ile üyeler Haluk Baydarol ve Osman Yeşilgül adına verilen ortak önergede, Büyükçekmece İlçesi ve bağlı beldelerde bulunan 492 adet ticari taksinin sadece ilçe sınırları içerisinde yolcu indirme-bindirme yapabildiği, ilçe dışına çıkışlarda ise sadece yolcu indirdiği, ancak alamadığı belirtildi.

10 Temmuz 2004 tarihinde yürürlüğe giren 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu'yla Büyükçekmece'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edildiği kaydedilen önergede, kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte UKOME'nin ''kırmızı taksiler'' lehine olan fiyat tarifesini kaldırdığı, ancak taksilerin yine kırmızı renkte bırakılarak çalışma eşitliğinin sağlanmadığı ifade edildi. Önergede, şöyle denildi:

''İlçemiz sınırlarında ticari faaliyet gösteren 'kırmızı renkli' ticari taksilerin 'sarı renkli' ticari taksilerle aynı statüye kavuşturulması, çalışma farklılıklarının ortadan kaldırılması ve ilçemizde çalışan ticari taksi esnafının bu konudaki mağduriyetlerinin giderilmesi hususlarında gereğinin yapılması ve bu konudaki önergemizin başkanlık makamına havalesini arz ederiz.''

Mecliste oylanan önerge oy birliğiyle kabul edilerek, başkanlık makamına havale edildi. Önerge Büyükşehir Belediye Başkanlığınca incelenecek.

Büyükşehir Belediye Meclisi ayrıca 17-19 Ekim 2006 tarihleri arasında Londra'da düzenlenecek olan bir toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın davet edilmesine ilişkin Dışişleri Komisyonunun raporunu görüştü.

Raporda, Devlet Bakanı Ali Babacan'ın katılımıyla düzenlenecek ''Türkiye'de Bankacılık'' konulu konferansa Topbaş'ın konuşmacı olarak katılacağı belirtildi.

Oylamada önerge, oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title