Haberler

İş Dünyası Güven ve İstikrar İstiyor

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Necdet Gürsoy, Türkiye Ekonomisinin Bir Ay Gibi Kısa Bir Sürede Şekil Değiştirdiğini Söyledi.

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Necdet Gürsoy, Türkiye ekonomisinin bir ay gibi kısa bir sürede şekil değiştirdiğini söyledi.

Necdet Gürsoy, Türkiye'nin son günlerde çok gerildiğini ve bu ortamda ekonominin bir anda olumsuz yönde etkilendiğini belirtti. Bu olumsuz tablo nedeniyle iş dünyasında güvensizliğin oluştuğunu ifade eden Gürsoy, "Kimse geçmiş de olduğu gibi ekonomideki rahatlığın bozulmasını istemez. Gelişen son olaylardan sonra Türkiye ekonomisi gerilmesi ve özellikle dünyadaki Mortgage etkisiyle beraber piyasalar ister istemez olumsuz etkilendi. ABD'deki büyük zararlar eden bankaların dünyaya global olarak yansıyan etkisinde Türkiye'de hararetli bir konuma geldi" dedi.

Türkiye'nin şu aşamada belli sıkıntılardan geçmesinin kaçınılmaz olduğunu ve herkesin buna hazırlıklı olması gerektiğini dile getiren Gürsoy, "Türkiye şu aşamada belli bir sıkıntıdan geçecek. Ama bunun şiddetini kestirmek mümkün değil. Bunlara artı olarak bizim bölgemizin en önemli sorunu sıcak para girişinin olmayışı. Sabit gelirli insanların yüzde 80'i çeşitli kredilerle beraber bankalara bağımlı hale geldiler. Dolayısıyla bu paraların ağırlıklı kısmı esnafa değil bankalara gidiyor. Dolayısıyla esnafın çekmiş olduğu sıcak para sıkıntısı son derece kritik bir noktaya geldi. Bu tablonun değişimi ne zaman denildiği zaman belki Haziran aylarında düzeleceğini tahmin ediyoruz. Ancak bu süre içerisinde özellikle bölge halkı oldukça hırpalanacaktır. Bana göre Ordu bunu daha şiddetli yaşayacaktır. Bunun için herkes kendi pozisyonunu çok iyi değerlendirmeli ve hazırlıklı olması gerekiyor. Ama temennimiz ekonominin iyi olması ve düzelmesi. Çünkü gerçekten geçmişte istikrarlı bir ekonomiyle beraber ticaret yapan insanların tekrar aynı ekonomiye özlem duyduğu bir gerçektir" diye konuştu.

(HA-SA-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title