Haberler

İran Dışişleri Bakanı Muttaki Ankara'da

İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Muttaki, Ankara'ya Sürpriz Bir Ziyaret Gerçekleştirdi.

İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Muttaki, Ankara'ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bakan Muttaki, saat 18.30 sıralarında İran Havayolları'na ait özel bir uçakla Esenboğa Havalimanı'na geldi. Muttaki, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki ülke arasında devam eden ilişiler doğrultusunda değerlendirmelerde bulunmak üzere Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Kardeşim Babacan'ın geçtiğimiz günlerde İran'a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından ben de bölgedeki gelişmeler ve Kuzey Irak'ta devam eden olaylarla ilgili görüşmeler, değerlendirmelerde bulunmak üzere Türkiye'ye geldim" diye konuştu.

Muttaki, daha önce Suriye'ye bir ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlatarak, dün de Irak'ı ziyaret ettiğini belirtti. Muttaki, hafta sonu İstanbul'da yapılacak olan Irak'a Komşu Ülkeler Toplantısı öncesi Ankara ve İstanbul'da görüşmeler yapacağını da kaydetti.

Muttaki, açıklamasının ardından Esenboğa Havalimanı VIP Salonu'nda bir süre dinlendikten sonra Babacan ile görüşmek üzere Dışişleri Bakanlığı'na hareket etti.

İran Dışişleri Bakanı Muttaki'nin İstanbul'daki toplantıya katılmak üzere yarın Türkiye'ye gelmesi beklenirken bu akşam saatlerinde Ankara'ya gelmesi sürpriz olarak nitelendirildi.

(YZE-MÜG-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title