Haberler

"Irak'tan Çekilme Koşullara Bağlı Olacak"

ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen, Irak ile ABD Arasında Yapılan Güvenlik Anlaşması Gereğince ABD Askerlerinin 2011'e Dek Irak'tan Çekilmesinin Ülkedeki Koşullara Bağlı Olduğunu Söyledi.

ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen, Irak ile ABD arasında yapılan güvenlik anlaşması gereğince ABD askerlerinin 2011'e dek Irak'tan çekilmesinin ülkedeki koşullara bağlı olduğunu söyledi.

Mike Mullen, düzenlediği basın toplantısında, ''Durum iyileşmeye devam ediyor. Koşulların iyileşmeye devam edeceğini umuyorum. Bununla beraber, askeri bir görüş olarak, Irak'tan çekilmenin bölgedeki duruma bağlı olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Iraklılar'ın, 2001'de kendi güvenliklerini sağlayıp sağlayamayacaklarına ilişkin soru üzerine de Mullen, 36 ayda bu durumun oluşma olasılığının yüksek olduğunu bildirdi.

Basın toplantısında Mullen ayrıca, Taliban ile görüşmeye başlamak için Afganistan'da koşulların henüz oluşmadığını kaydetti.

''Uzlaşılabilir olanlarla görüşme zamanını değerlendirmekte olduklarını'' belirten Mullen, ancak ''görüşme zamanının henüz gelmediğini'' ve Taliban ile görüşmenin Afganistan hükümetine bağlı olduğunu dile getirdi.

Mullen, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin, ''Taliban lideri Molla Ömer'e, barışa karşılık güvenlik güvencesi'' önerisini nasıl değerlendirdiğine ilişkin soru karşısında ise yorum yapmadı.

Karzai dün, ''barışa karşılık Taliban lideri Molla Ömer'i korumak için elinden geleni yapacağını'' söylemişti. Afganistan'da yönetime karşı savaşan Taliban güçleriyse öneriyi reddetmişti.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title