Haberler

Irak'ta Yaralananlardan 12'si Türkiye'de

Irak'ın Musul Kentinin Kuzeyindeki Kazna Köyünde 10 Ağustos'ta Düzenlenen Bombalı Saldırıda Yaralanan Irak Vatandaşlarından 12 Kişi, Irak Makamlarının İsteği Üzerine Bugün Türkiye'ye Getirildi.

Irak'ın Musul kentinin kuzeyindeki Kazna köyünde 10 Ağustos'ta düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan Irak vatandaşlarından 12 kişi, Irak makamlarının isteği üzerine bugün Türkiye'ye getirildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, beraberlerinde 12 refakatçi ve bölgeyi temsil eden 1 milletvekilinin de bulunduğu yaralılar, Ankara'daki hastanelerde tedavi altına alınmak amacıyla Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı bir ambülans uçakla Türkiye'ye geldiler.

Saldırıdan etkilenen Irak vatandaşlarına dağıtılmak üzere Türk Kızılayı tarafından sağlanan kuru gıda malzemeleri de yaralıları getirmek üzere Musul kentine giden bu uçakla bölgeye gönderildi.

Açıklamada, ''Irak'ın içinden geçmekte olduğu bu kritik süreçte ülke halkının maruz kaldığı sıkıntıları hafifletmeyi hedefleyen insani yardımlarımız kararlılıkla sürdürülecektir'' denildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title