Haberler

Irak'ta Aşiretlerin Teröre Karşı Uyanış Toplantısı

Ülkede Faaliyet Gösteren Silahlı Gruplara Seslenen Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Herkesin Mücadelesini Siyasi Yollarla Vermesi Gerektiğini Söyledi.

Ülkede faaliyet gösteren silahlı gruplara seslenen Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, herkesin mücadelesini siyasi yollarla vermesi gerektiğini söyledi.

Irak Cumhurbaşkanı Talabani, Bağdat'ın Çadıriye bölgesindeki makamında düzenlenen "Bağdat ve Çevresindeki Aşiretlerin Teröre Karşı Uyanışı" toplantısında, silahlı grupları siyasi arenaya davet etti. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, İçişleri Bakanı Cevad El Bolani ve ABD'nin Irak'taki komutanı General David Patreaus da hazır bulundu.

Aşiretlerin ülkede barışa büyük katkı sağlayabileceğini ifade eden Talabani, "Irak aşiretleri öteden beri Irak'ın milli bütünlüğü konusunda faaliyetlerde bulunmuştur. Irak'taki aşiret liderleri ile bir araya gelerek ülkede barışın sağlanması için çalışmalar yaptık. Aşiretler, ülkenin yeniden yapılanmasına da katkı koydu. Son günlerde ülkede güvenlik durumunun iyileşmesinde de aşiretlerin etkisi büyük. Yine aşiretlerin yardımıyla durum daha iyi olacak" dedi.

Konuşmasında silahlı gruplara da seslenen Talabani, "Mücadelenizi silahla değil siyasi arenada verin. Devlet güçlerine karşı gelinerek yol kat edilmez. Mücadelenizde silah değil kalem kullanın" şeklinde konuştu.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi ise "Ülke genelinde terörle mücadelemizi destekleyen tüm aşiretlerimize ve reislerine buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Aşiretlerin terörle mücadelesi bize büyük fayda sağladı. Güvenlik durumumuz her geçen gün iyileşiyor. Ülke zirai bakımdan da büyük gelişim kaydetti. Biz hükümet olarak çiftçilerimize destek olacağız. Çünkü artık dışardan ithal etmek değil, yerli ürünlerimizi kullanmak istiyoruz" diye konuştu.

Haşimi, ayrıca ABD güçlerinden Iraklı mahkumların serbest kalabilmesi için af çıkarılmasını istediklerini de ifade etti.

Aşiretlerin teröre karşı mücadelesinin ülke genelinde çok büyük ses getirdiğini ifade eden İçişleri Bakanı Cevad El Bolani ise "Aşiretlerle dayanışmamız, El Kaide terör örgütünün faaliyetlerini bitirdi. Güvenlik seviyemiz şu anda iyi olsa da hükümet, aşiret ve ABD güçlerini dayanışmasıyla durum daha iyi olabilir" dedi.

(AR-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title