Haberler

İngiliz medyası: İran'da ilk vaka Çin Büyükelçiği'nden çıktı

İngiliz medyası, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının 19 Şubat'ta ilk rastanldığı İran ile ilgili yeni bir iddiayı gündeme getirdi.

İngiliz medyası, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının 19 Şubat'ta ilk rastanldığı İran ile ilgili yeni bir iddiayı gündeme getirdi. İngiliz medyası, İran'da ilk vakanın 28 Ocak'ta, Çin'in Tahran Büyükelçiği'nde görevli 3 personelde belirlendiğini duyurdu.

İngiliz medyası, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının 19 Şubat'ta ilk rastanldığı İran ile ilgili yeni bir iddiayı gündeme getirdi. İngiliz medyası, İran'da ilk vakanın 28 Ocak'ta, Çin'in Tahran Büyükelçiği'nde görevli üç diplomatta belirlendiğini duyurdu. İran'da ilk koronavirüs vakası 19 Şubat'ta, Kum kentinde tespit edildi.

'İLK 3 VAKA ÇİN BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN'

İngiliz medyasının iddiasına göre, 28 Ocak'ta koronavirüs semptomlarına sahip olan ve Tahran'daki Çin Büyükelçiliği'nde çalışan 3 İranlı, hastaneye kaldırıldı. İran Milli Direniş Konseyi'nin (NCRI), İngiliz medyasına servis ettiği görüntülerde, insanların yere yığılmış halde baygın oldukları, bazılarının ise öksürdüğü görüldü. Öte yandan NCRI'nın, ülkedeki ölü sayısının 40 binden fazla olduğunu öne sürdüğü ifade edildi. İddiaya göre, 28 Ocak'ta Tahran'da bulunan Çin Büyükelçiliği'nde görevli İranlı 37 yaşında bir kadın ve 33 yaşında iki erkek koronavirüs semptomlarına bağlı olarak hastaneye kaldırıldı. Bu kişilerin hastaneye kaldırılmadan önceki 12 gün boyunca Çin'de oldukları öne sürüldü. Hastaneye kaldırılan kişilerde, yüksek ateş, ishal ve yoğun öksürük olduğu belirtildi.

'ÇİN'İ UTANDIRMAK İSTEMEDİLER'

Habere göre, İran ilk vakanın açıklanmasından önceki vakaları Çin'i 'utandırmak istememesi' nedeniyle duyurmadığı ileri sürüldü. İran'ın söz konusu vakaları duyurmama kararı ise ABD tarafından yaptırımlara maruz kalan İran'ın, Çin'den destek aldığına ve bu desteğe ihtiyacı olduğuna bağlandı. İranlı yetkililerin, Çin ile ilişkilere, ülkedeki sağlık krizinden daha fazla önem verdiği ve buna bağlı olarak vaka ve ölümlerin üstünün kapatıldığı öne sürüldü.

NCRI: ÖLÜ SAYISI 43 BİNİN ÜZERİNDE

Öte yandan İngiliz medyası, İran Milli Direniş Konseyi'nin koronavirüse bağlı ölümlerdeki tahminin de yayınladı. İran Milli Direniş Konseyi'nin tahminine göre, ülkede 320 farklı kasaba ve kentten yaklaşık 43 bin 800 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. İranlı yetkililerden paylaşılan son verilere göre, ülkede 7 bin 627 kişi virüsten öldü ve 143 bin 849 kişide virüs tespit edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti İran Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title