Haberler

İngiliz iş dünyasından "maaş destek programı uzatılsın" çağrısı

Güncelleme:

İngiltere'de iş dünyasının önde gelen temsilcileri, hükümetin maaş destek programının süresini uzatmaması durumunda ülkede işsizliğin ciddi şekilde artacağı uyarısında bulundu.

İngiltere'de iş dünyasının önde gelen temsilcileri, hükümetin maaş destek programının süresini uzatmaması durumunda ülkede işsizliğin ciddi şekilde artacağı uyarısında bulundu.

Ticaret Birliği Kongresi (TUC) ve Britanya Ticaret Odaları Birliği (CBI), İngiliz The Guardian gazetesine yaptıkları açıklamada, İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak'tan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını süresince uygulanan maaş destek programının süresinin uzatılması talep ettiler.

TUC Genel Sekreteri Francis O'Grady, nisan ayı sonuna kadar devam eden maaş destek programının, 2021 yılının sonuna kadar uzatılması gerektiğini belirterek, aksi halde İngiltere'nin yeniden işsizliğin damgasını vurduğu 1980'li yıllara geri dönebileceği uyarısını yaptı.

O'Grady, "Hükümetin yeniden büyümeye dönebilmek için çalışmamız gerektiğini anlaması gerekiyor. Bunun için çalışacak insana ihtiyacımız var. Aksi halde, derin ve gerçek sosyal ve ekonomi problemlerle karşılaşacağız." İfadelerini kullandı.

Britanya Ticaret Odaları Birliği (CBI) Genel Direktörü Adam Marshall ise İngiliz hükümetinin maaş destek programını nisan ayının sonundan temmuz ayına kadar uzatması gerektiğini söyledi.

İngiltere'de halen devam eden karantina uygulamasında ileride yapılması planlanan gevşeme adımlarının problemleri çözmeye yetmeyeceğini savunan Marshall, "Sadece aşılama programının başlaması ile her şey düzelecek diyemeyiz. Durum öyle değil. Çok ciddi sorunları olan işletmeler var." yorumunu yaptı.

İngiltere'de 2020 yılının mart ayında bu yana salgın nedeniyle çalışamayacak durumda olanlara, maaşlarının yüzde 80'i, aylık 2 bin 500 sterlini geçmemek şartıyla İngiliz hükümeti tarafından ödeniyor.

Hali hazırda İngiltere'de bu maaş destek programından yaklaşık 10 milyon kişi faydalanıyor.

İngiltere'de işsizlik 2020 yılının kasım ayı itibarıyla yüzde 5'e seviyesinde.

Ülkede 2020 yılı kasım ayında toplam işsiz sayısı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 418 bin artarak toplam 1,72 milyona ulaştı.

Citibank'ın tahminlerine göre, ülkede işsizliğin bu yılın ilk yarısından yüzde 8 ile 8,5 civarına yükselmesi bekleniyor.

İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) tahmini ise 2021 yılının ilk yarısında işsizliğin yüzde 4,5'lerden 7,75 seviyesine yükselmesi yönünde.

Kaynak: AA / Ekonomi

Britanya Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title