Haberler

İngiliz Başkonsolos: Türkiye'nin Bölgedeki Gücünü Biliyoruz

İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Barbara Hay, Ülkesinin Türkiye'nin AB Üyeliği İçin İngiltere'nin Ciddi Destekler Verdiğini, Özellikle Ortadoğu'da Önemli Role Sahip Olduğunu Bildiklerini Söyledi.

İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Barbara Hay, ülkesinin Türkiye'nin AB üyeliği için İngiltere'nin ciddi destekler verdiğini, özellikle Ortadoğu'da önemli role sahip olduğunu bildiklerini söyledi.

İstanbul'dan THY'nin tarifeli uçağğıyla, işadamı Hüseyin Bayraktar ile birlikte Kayseri'ye gelen Başkonsolos Barbara Hay, işadamının otomobiliyle Kayseri Valiliği'ne geldi. Vali Osman Güneş'i makamında ziyaret eden Hay, Irak'taki gelişmemlerdern çok, İngiltere- Türkiye ilişkilerine önem verdiklerini zöyledi. Başkonsolos Hay şöyle dedi:

''İngiltere- Türkiye ilişkilerinde sıcaklık vardır. Özellikle bu hareketli bölgede Türkiye'nin fevkalede ve önemli bir rol oynadığını biliyoruz. Farklı bölgelerde kontaklarımız elbette var. Türkiye ile işbirliği içinde bulunmaktan çok mutluyuz. Diğer yandan da dağılan Sovyetler Birliği'ndeki ülkeler ve İran açısından Türkiye'nin bölgedeki rolünün çok önemli olduğunun altını çiziyoruz. İngiltere ile Türkiye arasında yatırımı desteklemek için buradayız. İstanbul'dan o nedenle geldik. Kayseri, bizim için önemli bir ildir. Güçlü Türkiye ekonomisinin bölge için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bölgedeki diger ülkelerle ticari ilişkilerimiz de yoğundur. Globalleşme döneminde Türkiye'nin gücünü biliyor ve ortak çalışmalar ve projeler gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin AB üyesi olması için de ülkem olarak, ciddi destekler veriyoruz.''

İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Barbara Hay, ziyaretin anısına Kayseri Valisi Osman Güneş'in kendisine el dokuması kilim armağan etmesi üzerine, tercümanlığını yapan İngiltere Başkonsolosluğu Yatırımlar müdürü Taçlan Topal'ın konuşmasına gerek bırakmadan Türkçe 'Kilim'' dedi. Elini Vali Güneş'in omuzuna atarak fotoğraf çektiren Başkonsolos Hay, ''Bu armağan beni çok mutlu etti. Hediye almak için buraya sık sık gelebirim'' diye espiri yaptı. Vali Güneş de kadın başkonsolosa, ''Dost olarak, konuklarımıza her zaman sevgimizi veririz. Karşılığını da öyle bekleriz'' yanıtını verdi.

Kendisinin İskoç olduğunu anlatan Başkonsolosu Barbara Hay da, Kayseri Valisi Güneş'e İskoçya'yı tanıtan kitap verdi. Kadın Başkonsolos, daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile KTO Başkan vekili Asaf Mehmetbeyoğlu'nu makamlarında ziyaret etti.

Oktay ENSARİ- Demet ÖZTÜRK/KAYSERİ, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title