Haberler

İngiliz Basını "Papa, Bereciksiz Muhafazakar"

Önde Gelen İngiliz Gazeteleri, Papa'nın Büyük Tepki Yaratan Çıkışının Gerisindeki Faktörleri İrdeleyen Yorumlara Yer Verdi. Daily Telegraph Gazetesi, Papa'nın Selefi 2. John Paul'a Göre, İslam Konusunda "Daha Sert Bir Çizgi" Benimsediğini Öne Sürerken, The Times de Papa'nın "Tecrübeli" Medya Danışmanlarının Yokluğuna İşaret Etti. The Guardian İse Papa'nın "Beceriksiz Bir Üslubu Olan Bir Muhafazakar" Olarak Bilindiğini Yazdı.

Papa 16. Benedikt’in büyük tepki yaratan konuşmasına ilişkin tartışmalar sürerken, İngiltere’nin önde gelen gazeteleri, Papa’nın çıkışının gerisindeki faktörleri irdeleyen yorumlara yer verdi. Daily Telegraph gazetesi, Papa’nın selefi 2. John Paul’a göre, İslam konusunda “daha sert bir çizgi” benimsediğini öne sürerken, The Times de Papa’nın “tecrübeli” medya danışmanlarının yokluğuna işaret etti. The Guardian ise, Papa’nın “beceriksiz bir üslubu olan muhafazakar” olarak bilindiğini yazdı.

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Daily Telegraph, Vatikan’ın, Papa 16. Benedikt döneminde İslam konusunda “daha sert” bir çizgiyi benimsediğini belirtti. Papa 16. Benedikt’in Hıristiyanlar ile Müslüman arasındaki anlayışı teşvik etmeye istekli olmakla birlikte gerçekte, haçlı seferleri için özür dileyen ve bir camiyi ziyaret eden ilk Papa olan 2. John Paul’a göre “çok daha ihtiyatlı” bir tutum takındığını kaydetti.

TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİNE KARŞI ÇIKARAK MÜSLÜMANLARI KORKUTTU

16.Benedikt’in Papa olmasından sonra Vatikan’ın İslam dünyası ile müzakerelerinde “mütekabiliyet” ilkesine vurgu yaptığına işaret eden gazete, Papa’nın 1997 yılında kardinal iken verdiği bir mülakatta İslam’a ilişkin “karışık” görüşleri dile getirdiğini yazdı. Gazete, Papa’nın Türkiye’nin AB üyeliğine karşı çıkarak birçok Müslüman’ı rahatsız ettiği görüşünü de dile getirdi.

The Times ise, “Papa’nın sözlerinin etkisinin ne olacağını anlamış mıydı?” derken Papa’nın kendisini uyaracak “tecrübeli basın danışmaları”nın bulunmadığını kaydetti. Pazar günü Angelus duası sırasında tepki yaratan sözlerinin “alıntı” olduğunu söylemesine karşın daha önce hem kardinal, hem de Papa olarak “İslam’ın şiddetli yönü”ne ilişkin sürekli uyarılarda bulunduğuna dikkat çekti.

Başyazısında Papa’nın sözlerinin yarattığı krizi de yorumlayan The Guardian gazetesi de, Müslüman dünyasında ateşi alevlendirmeye çok istekli olanların bulunduğunu, Papa’nın da “beceriksiz bir üslubu olan bir muhafazakar” olarak bilindiğini öne sürdü. Gazete, bunun da yeni bir kanıtı olarak Papa’nın Angelus konuşmasında İsa’nın çarmıha gerilmesine, “Yahudi karşıtı” olarak değerlendirilecek sözleri ile değindiğini yazdı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title