Haberler

İnegöl İtfaiyesinden Nefes Kesen Tatbikat

Güncelleme:

297. yılı ve Yangından Korunma Haftası nedeniyle İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen gösteri nefes kesti.

İzleyenler tarafından büyük beğeni toplayan programda konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Yangından Korunma Haftası Münasebeti ile İtfaiye Teşkilatının 297. yılını kutluyoruz. Canlarını hiçe sayarak bizlerin can güvenliği için görev yapan tüm itfaiye teşkilatının kuruluş yıl dönümünü ve personelimizin Yangından Korunma Haftası'nı kutluyorum" dedi.

İnegöl İtfaiyesinin Bursa ve çevresi için ne kadar önemli hizmetler yaptığını bildiğini belirten Kaymakam Aziz İnci ise, "300 yıla yaklaşan ve onurlu bir tarihe sahip olan itfaiye teşkilatımızın kuruluşunun yıl dönümü dolayısıyla tatbikat düzenlendi. İnegöl İtfaiyesinin Bursa ve çevresi için ne kadar önemli hizmetler yaptığını biliyorum. Bu bakımdan İtfaiye teşkilatımız ileriki süreçte kendisine yüklenen görevler ışığında donanımlarını ve personelini daha da güçlendirerek, yeni görevler üstlenerek hizmetini sürdürecektir" dedi.

Konuşmaların ardından itfaiye ekipleri bir binanın 4. katında kurulan düzeneklerle hızlı tahliye, yaralının sedyeyle indirilmesi ve yaralının kucakta indirilmesini tatbiki olarak gösterdiler. Gösteriler sırasında vatandaşlardan yoğun alkış alan itfaiyeciler, bir trafik kazasına müdahaleyi nasıl yaptıklarını uygulamalı olarak gösterdiler.

Kaza yapan araçta sıkışan yaralıyı kurtaran itfaiyeciler, daha sonra araç ve bina yangınını nasıl söndürdüklerini gösterdiler. Gösteri, 32 metrelik merdivene sahip itfaiye aracına kurulan düzenekle elinde Türk Bayrağı olan bir itfaiye erinin 32 metre yükseklikten dik iniş gösterisiyle devam etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title