Haberler

İmamoğlu, seçim vaadini hayata geçirdi! İstanbul'da 4 yaş ve altında çocuğu olan annelere ulaşım ücretsiz oldu

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu seçim öncesinde verdiği vaadi hayata geçiriyor. Daha önce sosyal devlet olmanın önemine vurgu yapan İmamoğlu, yerel seçim öncesinde vaat ettiği ''annelere ücretsiz ulaşım'' sözünü yerine getiriyor.

TEKLİF DAHA ÖNCE GÜNDEME GELMİŞTİ

Sözcü'nün haberine göre; İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nün başkan Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaadi olan 4 yaş ve altındaki çocukların annelerine ücretsiz ulaşım kartı vermek üzere hazırladığı teklif, 16 Ocak 2020 tarihli İBB Meclis oturumunda gündeme gelmişti. AK Parti-MHP grubunun çoğunlukta olduğu İBB Meclisi'nde Sayıştay'dan olumlu görüş alınması şartı ile annelere ücretsiz kart verilmesi teklifi uygun bulunmuştu. Bunun üzerine İBB yönetimi Sayıştay Başkanlığına yazı gönderdi. Sayıştay'dan gelen görüş yazısında kamu kurum ya da kuruluşlarına istişari mahiyette bir görüş bildirme görevlerinin bulunmadığı, bu konuda görüş verilemeyeceği bildirildi.

BELEDİYE BÜTÇESİNDEN KARŞILANACAK

Sayıştay yazısının sonrasında konu 17 Temmuz tarihli meclis oturumuna geldi. İlgili komisyonlar tarafından hazırlanan raporda, 4 yaş ve altında olan çocukların annelerine ücretsiz ulaşım kartı verilmesi ve toplu taşıma kuruluşlarının ücretsiz taşıma nedeniyle uğradıkları kayıpların belediye bütçesinden karşılanması Sayıştay kanununda belirtilen usulün belediye yönetimi tarafından izlenmesi kaydıyla uygun bulundu. Karar oybirliği ile kabul edildi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu Sayıştay İstanbul Haberler

500

Yorumlar (49)

geliyor geliyor:

Geleceğin Cumhurbaşkanı...

63
39
yanıtYanıtla
prof:

uçma ya . . . o kadar değil

yanıt10
yanıt5
hakkarili:

bir hakkarili olarak senden gurur duyuyorum. her ne kadar da uzakta olsak sana kalbimiz seninle. allah yardımcın olsun

53
39
yanıtYanıtla
sözünün eri:

masallah sana gün geçtikçe gözümde büyüyorsun. allaha emanet ol yiğidim

51
40
yanıtYanıtla
soruyorum:

çocuklu annelere ulaşım ücretsiz olmasının topluma ne yararı var

39
48
yanıtYanıtla
ÇOCUKLU AİLE:

YAV ANNELİK NE DEMEK BİLİYON MU SEN? Bİ BAYAN BU VATANA YARARLI OLSUN DİYE Bİ BEBEK DOĞURUYOR O KADAR EMEK HARCIYOR Bİ ANA İÇİN BİZDE ULAŞIM ÜCRETİ ALMIYOZ ÇOK MU? BENCE ANALARA HERŞEY ÜCRETSİZ OLMALI. TOPLUM İÇİN ANALARIN FAYDASINI ANLAYAMIYON MU?

yanıt5
yanıt0
insan olanın anlayacağı sayısız yarar:

cocuklarımız ve analarımız başımızın tacıdır; çocuk anasız olmaz, düşünülemez; çocuğa ulaşım altı yaşına kadar zaten ücretsizdi, bu bir hakkın teslimine yönelik çok güzel bir adım olmuş ; kanımca bu yaş okul çağına kadar yükseltilmeli

yanıt7
yanıt0
CEVAPLIYORUM:

Asgari ücretle çalışan kölelerin cebine 100 lira girme yararı var. Sen ben bilmeyiz 100 liranın önemini. Dedeleri bu vatan uğruna her şeyini vermişken, Torunları, Yarını düşünmeyen yöneticiler yüzünden mültecilerden çok daha ACİZ durumda. Git bak şehit evlerine. .

yanıt10
yanıt0
CEVAP VERİYORUM:

Soruyorum , iyi misin ? Çocuklu anneleri toplumdan saymıyor musun ? Lan bir de on dokuz şahıs çocuklu anneleri toplum dışına itmişler . . . Ne imiş , Türkiye''nin yüzde doksan dokuzu okur yazarmış . Okuyup yazıyor da anlamıyor demekki . Sonuç onu gösteriyor. . . Toplumun tanımına baktım , sen haklıymışsın . Çocuklu anneler toplum tanımına girmiyor (!) Yarabbi , ya resulallah . . . . .

yanıt6
yanıt1
TOPUNUZ GELİNNNNNNNN:

SUYA ZAM VERDİN ORDAN KARŞILARSIN DEMİ ÇOCUKMU KANDIRIYONUZ YA YETER ARTIK

34
28
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title