Haberler

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yetiştirilen kırmızı biber, 7 bin kişinin geçimini sağlıyor

Güncelleme:

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, kırmızı biberin çöplerinden temizlenip kurutularak, işlenmesinin ardından toz biber haline getirilmesiyle 7 bin kişi ekonomik kazanç elde ediyor.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaklaşık 35 bin dönüm alanda üretimi yapılan ve bu yıl 50 bin ton rekolte beklenilen kırmızı biber hasadıyla birlikte sektör haline gelen kırmızı biber çöpü temizleme işi 7 bin kişiye istihdam oldu.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yetiştirilen kırmızı biber, 7 bin kişinin geçimini sağlıyor

"ÇALIŞANLAR 70 İLE 90 LİRA ARASINDA KAZANIYOR"

Türkiye'nin kırmızı biber ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı ilçede, biberlerin temizlenmesi ile yeni bir sektör oluştuğunu söyleyen Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, " Türkiye'nin kırmızı biber ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı ilçemizde hasadın başlaması ile birlikte biberin temizlenmesi ile oluşan sektörde fabrikaların yanında ilçe merkezlerinde ve yakın mahallelerde oluşturulan çöp çekme alanlarında yaklaşık 7 bin kişi çalışıyor. Hasadının ardında oluşturulan çöp çekme alanlarına giden biberler temizleniyor. Çalışanlar ortalama 70-90 lira kazanabiliyor. Böylece kadınlar acı biber ile ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar" dedi.

İlçede üretilen kırmızı biber, Türkiye iç piyasanın yanı sıra Avrupa'ya da satılıyor.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yetiştirilen kırmızı biber, 7 bin kişinin geçimini sağlıyor

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yetiştirilen kırmızı biber, 7 bin kişinin geçimini sağlıyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

İslahiye Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500

Yorumlar (10)

sivaslı:

bu ülkede üretene emek çekene işçi çalıştırıp ekmek verene helal olsun. ülkenin kanını emen lobicilere lanet olsun

18
0
yanıtYanıtla
Ben:

Cifcilerimizi cok tebrik ederiz biz sadece hazir alip yiyoruz onlarin emekleri odenmez

8
2
yanıtYanıtla
ALİ VELİ DELİ:

Milletin tek üreten ve hakkını tam olarak alamayan tefeciye, aracıya yem edilen zümresi. . . Korono Pandemisi de yine gariban Çiftçinin ürünlerini yok pahasına satın alan tefeciye, aracıya yarayacak. . . Buna yanarım sadece . . .

8
1
yanıtYanıtla
antep:

ALLAH emeklerine bereket versin. Amin

5
0
yanıtYanıtla
SARILARIN MUSA:

bir zamanlar bize toz biber yerine kiremit tozu yediriyorlardi, hala yapiyorlarmi bilmem

4
0
yanıtYanıtla
ACI BïBER:

Her sey olabilir. Demekki sen yememissin yoksa su ana kadar vucudun tepki verir hasta olurdun!

yanıt1
yanıt1
BUNAK:

ÜLKEMDE ÜRETİM DE VAAMIŞ LOO. BEN DE HEP TÜKETİM SANARDUM LA. PEHH

1
1
yanıtYanıtla
selo:

isminden anleşılıyor senin dünyadan haberin olmadıgı

yanıt2
yanıt0
efe can:

yani bacasiz fabrika demek daha dogru olur. mansallah darisi bizim memlekete

2
0
yanıtYanıtla
Seyfullah:

Eger durust bir siyaset izlenecek ise Ciftci ve tarim ile ugrasan halkin beli bukuk kalmamali !.... Bu tipraklar bu iklim Allah in bir nimeti menzaman duzelecek bu isin basi sonu.......

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title