Haberler

İl Tarım Müdürlüğü'nden "Tarım Sigortaları Havuzu" ile İlgili Açıklama

Kayseri Tarım İl Müdürlüğü, "Tarım Sigortaları Havuzu" Tarafından Kapsama Alınacak Riskler, Ürünler ve Prim Desteği Oranlarıyla İlgili Basın Açıklaması Yaptı.

Kayseri Tarım İl Müdürlüğü, "Tarım Sigortaları Havuzu" tarafından kapsama alınacak riskler, ürünler ve prim desteği oranlarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Bakanlar Kurulu'nun 2006/11425 sayılı kararı gereği havuz tarafından teminat altına alınacak ürünler ve riskler hakkında bilgiler veren Tarım İl Müdürü Adnan Akay, "Bitkisel ürünler ve seralar için dolu ana sigortası teminatıyla birlikte yangın, heyelan, fırtına, hortum paket halinde, ayrıca açık alanda yetiştirilen meyveler için yukarıdaki belirtilen teminatlara ilave olarak isteğe bağlı don riski teminatı, ilgili genel şartlar ve talimatlar kapsamında Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçilerin arazi ve ürün bilgileri dikkate alınarak Tarım Sigortalar havuzu tarafından verilir. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne entegre edilmiş ön soy kütüğü ve soy kütüğüne kayıtlı olan süt sığırlarıyla hijyenik tedbirleri alınmış kümes hayvanları için risk teminatı ilgili şartlar ve talimatlar kapsamında Tarım Sigortaları Havuzu tarafından karşılanır" dedi.

Akay, bu kararlar kapsamında belirtilen riskler için 2007 yılında sigorta priminin yüzde 50'si oranında prim desteği, Tarım Sigortalar Havuzu'na bütçenin ilgili tertibinden aktarılarak karşılanacağını ifade etti.

Haksız yere destekleme priminden yararlanıldığının tespit edilmesi halinde cezai işlemlerin gerçekleştirileceğini belirten Akay, "Haksız yere ödenen destekleme primi, 6183 sayılı amme alacaklarının tahsil usulü hakkında kanun hükümleri çerçevesinde haksız ödemeyi sağlayan belge veya belgeleri kullanan yada düzenleyen gerçek/tüzel kişilerden müteselsilen geri alınır" açıklamasında bulundu.

(YS-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title