Haberler

Hrant Dink Son Yolculuğuna Uğurlandı (3)

Öldürülen Gazeteci Hrant Dink İçin Meryem Ana Ermeni Kilisesi'nde Ayin Düzenlendi. Saat 14.00'te Kilise Çanlarının Çalmasıyla Başlayan Ayini Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan Yönetti.

Öldürülen gazeteci Hrant Dink için Meryem Ana Ermeni Kilisesi'nde ayin düzenlendi. Saat 14.00'te kilise çanlarının çalmasıyla başlayan ayini Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan yönetti. Yaklaşık 45 dakika süren ayinde Hrant Dink'in katafalka konulan tabutu Ermeni din temsilcileri tarafından kutsandı. Dink'in yakın arkadaşları tabutun etrafında öldürülen arkadaşlarının ruhunun aydınlığa ulaşması için mum yaktı. Dink'in ailesi de ayin boyunca tabutun başından ayrılmadı. Ayin sırasında Dink'in ruhunun huzuru için ilahiler okundu.

MUTAFYAN'DAN DUYGULU KONUŞMA...

Tören sonunda konuşma yapan Mesrob Mutafyan, duygulu anlar yaşadı. Dink'in cesur ve duygusal bir karaktere sahip olduğunu belirten Mutafyan, gazetecinin etnik kökenine olduğu kadar vatanına da bağlı birisi olduğunu belirtti. Mutafyan, "Doğduğu yeri, büyüdüğü ülkeyi, yaşadığı ülkenin insanlarını kendi ait köklerin değerlerine reddetmeden sevebildi. Cesur çıkışları onun din, ırk, köken farkı gözetmeyen insan sevgisi ile dolu, dürüst Anadolu insanı karakterinin dışa vurumuydu" dedi.

MUTAFYAN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI...

Cenaze töreninin Türkiye ve Ermeni yetkililerin biraraya gelmesini sağlayan bir vesile olduğunu belirten Mutafyan, "Biliyoruz ki bu vesilenin gerçek bir dialoğa dönüşmesi hepimiz gibi onu da mutlu ederdi. Duamız şudur; Allah ülkemizin esenliğini korusun, vatandaşlarımızın kardeşlik sevgisini güçlendirsin. Dünyaya barış bahşetsin ve insanların yüreğine sevgi tohumları eksin" dedi. Konuşması sırasında duygulu anlar yaşayan Mutafyan birara gözyaşlarını tutamadı.

Ayinin ardından Dink'in naaşı ilahiler eşliğinde dışarı çıkartılarak kilisenin hemen karşısındaki Türkiye Ermenileri Patrikliği'ne götürüldü. Dink için patrikanenin bahçesinde Ermenice ilahiler okundu ve ardından Dink'in naaşı Zeytinburnu'ndaki Balıklı Ermeni Mezarlığı'na defnedilmek üzere cenaze arabasına kondu. Kilisenin dışarısında bekleyen kalabalık Dink'in tabutunu alkışlar ve karanfiller eşliğinde uğurladı. Öte yandan Agos Gazetesi'nden kiliseye yürüyen kalabalık, kilisenin bulunduğu sokağa yoğunluk nedeniyle alınmadı. Kalabalıkla güvenlik güçleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Kumkapı'da binin üzerinde polis görev yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title