Haberler

Hrand Dink'in Öldürülmesi

Gazeteci Hrand Dink'in Katil Zanlısı Ogün Samast'ın Yakın Arkadaşları Murat A. ve Ümit Ö, Para İçin İnsan Öldüreceğine İnanmadıklarını Söyledi.

Gazeteci Hrand Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın yakın arkadaşları Murat A. ve Ümit Ö, para için insan öldüreceğine inanmadıklarını söyledi.

Trabzon'un merkez Pelitli Beldesi'nde zamanının büyük bir bölümünü geçirdiği arkadaşlarından Ümit Ö, bugüne kadar Ogün'ü elinde hiç silahla görmediğini ifade ederek, "Elinde hiç silah görmedim. Taşıdığını da hatırlamıyorum. Ama sadace bir kez av tüfeğiyle gördüm" dedi.

Ogün Samast'ın ailesiyle sorunları olduğunu ve babasıyla sürekli tartıştığını kaydeden Ümit Ö, "Evde sorunları vardı, sürekli ailesiyle tartışırdı. Tartışmalardan sonra bazen eve gitmezdi. Bize 1.5-2 ay önce önce gidip Hrand Dink'i vuracağını söylemişti ama biz hiç dikkate almadık. Böyle bir şey yapabileceğini sanmıyorduk ama gidip adamı vurmuş" dedi. Ümit Ö, Ogün'ü bugüne kadar hiç Yasin Hayal ile görmediğini de belirtti.

Murat A. ise yaptığı açıklamada, "Bir şey yapacağım derdi ama yapmazdı, öyle biriydi. Böyle bir olayı para için yapacağını zannetmiyorum. Gaza gelip yapmış olabilir" diye konuştu.

(EK-ÖS-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title