Haberler

Hindistan'a Yeni Seferler Kapıda

Dünyanın En Hızlı Büyüyen Ekonomilerinden Biri Olan ve 1 Milyar 27 Milyon Nüfusa Sahip Hindistan ile Türkiye Arasında Mevcut Uçuşları Artırmak Amacıyla Hint ve Türk Sivil Havacılık Otoriteleri Ankara'da Bir Araya Geldi.

Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olan ve 1 milyar 27 milyon nüfusa sahip Hindistan ile Türkiye arasında mevcut uçuşları artırmak amacıyla Hint ve Türk Sivil Havacılık Otoriteleri Ankara'da bir araya geldi.

Hindistan ile Türkiye arasındaki uçuşların geliştirilmesi amacıyla Hint ve Türk Sivil Havacılık Otoriteleri, Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Ali Arıduru başkanlığında toplandı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün, Hindistan heyeti ile yaptığı görüşmelerde Türkiye ile Hindistan arasında uçuşların karşılıklı olarak arttırılması masaya yatırıldı. Müzakereler olumlu sonuçlandığı takdirde, her iki ülke arasında 1986 yılında imzalanan İkili Hava Ulaştırması Anlaşması çerçevesinde ek bir protokol imzalanması planlanıyor. Söz konusu protokolün imzalanması ile birlikte, Ankara ve İstanbul'dan Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi ve Bombay kentlerine düzenlenen karşılıklı seferlerin, her iki ülkenin diğer kentlerine de yaygınlaştırılarak ticari kültürel ve siyasi ilişkilerin geliştirilmesi amaçlanıyor.

(SC-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title