Haberler

'Hilye-i Şerife' sahibine kaybettirmiyor

Güncelleme:

Sultan Abdulmecid Han'ın 2'nci imamı Kazasker Mustafa İzzet Efendi tarafından hazırlanan tablo şeklindeki 'Hilye-i Şerife' 290 bin TL'ye satılarak sahibini buldu.

Sultan Abdulmecid Han'ın 2'nci imamı Kazasker Mustafa İzzet Efendi tarafından hazırlanan tablo şeklindeki 'Hilye-i Şerife' 290 bin TL'ye satılarak sahibini buldu.

Arthill Müzecilik Koleksiyonculuk tarafından gerçekleştirilen müzayede de çoğunluğu Osmanlı dönemine ait olmak üzere 263 parça eser sergilendi. Müzayede de sergilenen 263 parça eserin açık arttırmaya girdiği ortalama değerin 8 milyon TL civarında olduğu belirtilirken, Osmanlı dönemine ait eserlerin ağırlıklı olduğu gözlemlendi. Sultan Abdulmecid Han'ın 2'nci imamı Kazasker Mustafa İzzet Efendi tarafından hazırlanan tablo şeklindeki 'Hilye-i Şerife' 290 bin TL'ye satılarak sahibini buldu. Amerikalı Ressam Andy Warhol'un imzasını taşıyan Ice Cream Cups with Bluebird' isimli tablo şeklindeki eser ise 500 bin TL'ye satılarak yeni sahibine kavuştu.

"263 parça eserin arasında çok önemli koleksiyonlar vardı"

Müzayedeyi gerçekleştiren Koleksiyoncu Hüseyin Kocabaş yaptığı açıklamada, yılın son müzayedesinde sanatseverlerle buluştuklarına vurgu yaparak, "263 parçadan oluşan eserleri açık arttırmaya sunduk. 250 civarında satılan eserler yeni sahipleriyle buluştu. Birkaç eserde rekorlar kırdık. Yıl sonu olması ve insanların ekonomik olarak çekinmelerini geride bırakırsak, başarılı bir müzayede gerçekleştirdik. 263 parça eserin arasında çok önemli koleksiyonlar vardı" dedi.

"Hilye-i Şerife 290 bin TL'ye satıldı"

Özelikle Osmanlı askeri eserlerin hemen hemen tamamının yeni sahiplerine ulaştığını dile getiren Kocabaş, "Sultan Abdulmecid Han'ın 2'nci imamı Kazasker Mustafa İzzet Efendi tarafından hazırlanan tablo şeklindeki 'Hilye-i Şerife' 290 bin TL'ye satıldı. Amerikalı Ressam Andy Warhol'un imzasını taşıyan 'İce Cream Cups with Bluebird' isimli tablo şeklindeki eseri ise 500 bin TL'ye satılarak yeni sahibine kavuştu. Umduğumuzdan daha fazla bir katılımla karşılaştık" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mustafa İzzet Efendi Andy Warhol Han Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title