Haberler

"Hiçbir güç, bu topraklardaki kardeşliği bozamayacak"

Güncelleme:

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin, "Tüm dünya bilmelidir ki, hakkımız olan bu mücadelede Türk milleti tüm kurum ve kuruluşlarıyla tek yürektir, her zaman olduğu gibi ordusunun yanındadır.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin, "Tüm dünya bilmelidir ki, hakkımız olan bu mücadelede Türk milleti tüm kurum ve kuruluşlarıyla tek yürektir, her zaman olduğu gibi ordusunun yanındadır. ve hiç bir güç, bu topraklardaki kardeşliği bozamayacaktır." dedi.

Yorgancılar, EBSO Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla Barış Pınarı Harekatı'nı başlattığını hatırlattı.

Bölgeyi PKK, PYD, YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinden temizleyip Suriye halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmayı hedefleyen harekata tam destek verdiklerini aktaran Yorgancılar, şunları kaydetti:

"Yüce Rabbim Mehmetçiklerimizi korusun. Dualarımız onlarla. Meşru bir operasyonla, sınır güvenliğini sağlamaya çalışmak her ülkenin en tabii hakkıdır. Bunun adı savaş değildir. Oysa ki, ilk günden bu yana batı ülkelerinde yapılan haberlerde masum sivil halka yönelik acımasız bir savaş içindeymişiz gibi gösterilmekte, yanlış ve haksız bir algı operasyonu yürütülmektedir. Türk ordusu sahip olduğu değerlerden dolayı, sivil halka zarar verecek en son ordudur. Aksine, sivilleri öldürenler teröristlerdir. Ayrıca ABD'nin teröre son vermek teziyle kilometrelerce uzaktan kalkıp coğrafyaya yerleşmesi meşru da bizim kendi sınırımızdaki terörü önleme girişimi nasıl meşru olamaz."

Katar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Pakistan, İspanya,

Macaristan, Sırbistan, Makedonya ve Azerbaycan dışında diğer ülkelerin Türkiye'ye karşı birleştiğini vurgulayan Yorgancılar, şöyle devam etti:

"Sonuçta varılan anlaşmadan dolayı mutluyuz. Çünkü, Mehmetçiklerimizin

kılına daha fazla zarar gelsin istemiyoruz. Önemli olan bundan sonraki gelişmelerdir. Ülkemizi siyasi ve ekonomik

anlamda oldukça kritik günler bekliyor. Birçok alanda atılacak stratejik hamleler adına belki de en önemli süreçteyiz. Bu haksız ön yargı ve algı operasyonu dileriz tekrarlanmaz. Tüm dünya

bilmelidir ki, hakkımız olan bu mücadelede Türk milleti tüm kurum ve

kuruluşlarıyla tek yürektir, her zaman olduğu gibi ordusunun yanındadır. Ve

hiç bir güç, bu topraklardaki kardeşliği bozamayacaktır."

EBSO Meclis Başkanı Salih Esen de birlik ve beraberliğin önemine değinerek Barış Pınarı Harekatı'na desteğini yineledi.

Toplantıya katılan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ise burada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Barış Pınarı Harekatı Ege Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title