Haberler

Hayırsever İşadamından Sydv'ye 125 Bin YTL Bağış

Mersin'de Hayırsever Bir İşadamı, Geçtiğimiz Yıllarda Ramazan Ayında Yaptığı Yardımlarda İzdiham Yaşanması Nedeniyle Bu Yıl Mersin Valiliği Bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (Sydv) 125 Bin YTL Bağışta Bulundu.

Mersin'de hayırsever bir işadamı, geçtiğimiz yıllarda Ramazan ayında yaptığı yardımlarda izdiham yaşanması nedeniyle bu yıl Mersin Valiliği bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) 125 bin YTL bağışta bulundu.

Bayamtaş İthalat ve İhracat A.Ş.'nin sahibi Raci Bayam, ihtiyaç sahibi yurttaşlara ulaştırılması amacıyla 125 bin YTL'lik bağışı, Vali Yardımcısı İsmail Gündüz'ün makamında düzenlenen protokolle Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bağışladı. İşadamının, geçen yıllarda da para ve gıda yardımında bulunduğu, ancak yaşanan izdihamlar nedeniyle bu yıl böyle bir yönteme başvurduğu öğrenildi.

Vali Yardımcısı ve Vakıf Başkanı İsmail Gündüz, protokol öncesinde vakfın son dönemdeki çeşitli çalışmaları ile yoksul yurttaşlara ulaştırılan gıda, giyim ve kırtasiye yardımları ve bağışın kullanılacağı alanlar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hayata geçirdikleri "Kart sistemi" sayesinde vakıf önündeki yığılmalara son verdiklerini söyleyen Gündüz, Mersin'de ihtiyaç sahibi yurttaşlara kart verdiklerini, yurttaşların da bu kartlar sayesinde vakfın anlaşmalı olduğu alış veriş merkezlerinden giyim, gıda ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini ifade etti. Gündüz, bu kartlar sayesinde vakıf önünde ortaya çıkan kalabalık ve izdihamı sona erdirdiklerini vurgulayarak, "Bu ay 6 bin yurttaşa dağıttığımız kartlara 50 YTL'lik gıda yüklemesi

yaptık. İkinci yükleme Kurban Bayramı'nda yapılacak. Kart sahibi yurttaşlarımız, anlaşmalı firmalardan alış verişlerini yaparak bu kartlarla parasını ödeyebilecekler" dedi.

Ayrı bir kart sistemiyle, okula giden ve maddi durumu iyi olmayan 5 bin öğrenciye de kart verdiklerini hatırlatan Gündüz, "Bu çocuklarımızın kartları ise anneleri adına çıktı. Kartlara bu ay itibariyle de 60 YTL'lik para yüklemesi yaptık. Bu yurttaşlarımız da anlaşmalı firmalara giderek 60 YTL'lik alış verişlerini yapabilecekler" diye konuştu.

Yoksul yurttaşların kullanacağı bu kartlara aylık yüklenen toplam paranın 300 bin YTL olduğunu belirten Gündüz, vakfın bu yıl içinde ise toplam 2.5 milyon YTL'lik gıda, giyim, kömür, sağlık ve diğer giderler için yardım yaptığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Gündüz ile İşadamı Raci Bayam arasında 125 bin YTL'lik bağışa ilişkin protokol imzalandı. Protokol sonrasında konuşan hayırsever işadamı Raci Bayam, babasının vefat etmesiyle 14 yaşında ticaret hayatına atıldığını belirterek, "Dedem de babam da hiç aksatmadan zekatlarını veriyorlardı. Ticaret hayatına atıldıktan sonra ben de hiç aksatmadan zekatımı verdim. Bunu çocuklarıma da aşıladım. Geçen yıl Pakistan'a 500 çadır, Endonezya'ya da 500 ton pirinç yollamıştık. Bu tür

bağış ve yardımlar, karşılıklı sevgi bağını güçlendirir. Eskiden bu tür bağışlar yaptığımızda izdihamlar yaşanıyordu. Bu da bazı televizyon kanallarında eleştirilmemize neden oluyordu. Bu nedenle bu yıl böyle bir uygulamayı daha uygun gördük" şeklinde konuştu.

Protokolün ardından tekrar söz alan Vali Yardımcısı Gündüz, 125 bin YTL'lik bağışın 10 bin YTL'sini Afrika veya çeşitli Ortadoğu ülkelerinden gelen sığınmacıların barınma veya gıda gibi ihtiyaçlarının karşılanması için kullanacaklarını, bir bölümünün güvenlik mensuplarının çocuklarının eğitimi için bağışlanacağını söyledi. Gündüz, bağışın bir bölümünün maddi durumu iyi olmayan öğrencilere, kalanın da ihtiyaç sahibi yurttaşlar yararına kullanılacağını sözlerine ekledi.

(ÖT-MT-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title