Haberler

70 Yaşındaki Annesini Kabe'de 1 Saat Sırtında Taşıdı

Güncelleme:

Kırgizistan'dan Hac vazifesini yapmak üzere Mekke-i Mükerreme'ye gelen genç, eşi ile birlikte yaşlı annesini de kutsal topraklara getirdi. 70 yaşındaki annesinin tekerlekli sandalyeden Kabe'yi göremeyeceğini düşünen genç annesini tam 1 saat sırtında taşıdı.

Kırgizistan'dan Hac vazifesini yapmak üzere Mekke-i Mükerreme'ye gelen genç, eşi ile birlikte yaşlı annesini de kutsal topraklara getirdi. Hayırlı evlat, annesini, Beytullah'ı görmesi için sırtında taşıdı.

EŞİ İLE BİRLİKTE ANNESİNİ DE GETİRDİ

Kabe'i Muazzama'da her an değişik duygular yaşanıyor. Bunların içerisinde çocuk hacılar ve yaşlı anne babasına hizmet eden gençler en başı çekiyor. Kırgizistan'dan Hac vazifesini yapmak üzere Mekke-i Mükerreme'ye gelen genç, eşi ile birlikte yaşlı annesini de kutsal topraklara getirdi.

TEKERLEKLİ SANDALYEYLE GÖREMEYECEĞİNİ DÜŞÜNDÜ

Kabe'de tavaf yaparken, annesini Beytullah'ı görmesi için sırtında taşıyan Kırgız genç, sevapları katmerli topluyor. Hacı adaylarının da büyük sevgisiyle karşılaşan genç hacı adayının eşi de ona yardımcı oluyor. Tekerlekli sandalye ile annesinin Kabe'yi iyi göremediğini düşünen Kırgız gencin on binlerce hacı adayı ile birlikte sıkışık zamanlarda bile 70 yaşındaki annesini sırtına alarak tavaf ettirmesi diğer hacıların takdirini topluyor. Birçok hacı adayı, anne duasının kıymetini Kırgız gencin bildiğini dile getirerek, 'Cennet annelerin ayakları altındadır' hadisini şerifini uygulayan, annesini sırtında 1 saat boyunca taşıyarak tavaf ettiren bu gencin azmine gıpta ettiklerini söylüyorlar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mekke Hac 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (36)

Gerdeli:

Allah omrune omur katsın. Ne mutlu o anneye ki senin gibi bir evlat yetişirmiş

22
1
yanıtYanıtla
külyutmaz:

bu manzara eskiden daha çok görülürdü. şimdilerde haber değeri taşıyor. ne yazık. evlenen çiftlerin ilk anlaşması anne babandan vazgeç oluyor. biz anne babamızdan vazgeçersek, evlatlarımız da bizden vazgeçerler. hem de daha acısını çekeriz. anne baba olan evde ayrılık konuşulmazdı. evliliğin çimentosuydular. şimdi o çimento olmayınca evlilikler çabucak yıkılıyor. anne babalarımıza sahip çıkalım. huzur bulalım.

21
2
yanıtYanıtla
8.HUDUT GAZİLER IĞDIR:

Bizdekiler huzur evine yerleştirmeye bakiyolar birak hacca goturmeyi ALLAH razı olsun senin gibi hayırli evlatlardan

19
0
yanıtYanıtla
BELEKOMALI:

ALLAH BÖYLE GENÇLER NASİP ETSİN BANADA ÜMMETİ MUHAMMEDE

19
0
yanıtYanıtla
46:

Allah herkesin ibadedetini kabul etsin

12
5
yanıtYanıtla
isim:

kadınlarla erkekler aynı yerde ibadet ederken neden her yerde haremlik selamlık istiyorlar

8
9
yanıtYanıtla
xx:

peygamberimiz haremlik selamlik uygulamismi acaba bir cok islam ülkesinde örf adet ve gelenekler kimin uydurdugu belirsiz hurafeler sünnet hadis adi altinda islama monte ediliyor

yanıt8
yanıt3
Vatandaş:

Maşallah, barekallah, mübarek insanlar

9
7
yanıtYanıtla
İZMİTLİ:

ANNE HAKKI AZ BİLEE

16
0
yanıtYanıtla
CHE:

PARASI OLMAYAN YOKSUL İNSANLARIN İBADET EDEMEDİĞİ BİR YERDİR BURASI. . . ÇOK YAZIK.

10
5
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title