Haberler

HAYDİ'ye gelen ihbarla kızıl şahin tedavi altına alındı

Güncelleme:

ŞIRNAK Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesindeki Çevre, Doğa, Hayvan Koruma Şubesi ekipleri, Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) mobil uygulamasına gelen ihbarla kızıl şahinin tedavi olmasını sağladı.

ŞIRNAK Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesindeki Çevre, Doğa, Hayvan Koruma Şubesi ekipleri, Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) mobil uygulamasına gelen ihbarla kızıl şahinin tedavi olmasını sağladı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri göreve başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla kurulan birim, çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçecek ve farkındalığı artıracak. Ekipler özellikle kötü davranılan, işkence gören, aç ve susuz bırakılan hayvanları yeniden sahiplendirmek ve koruma altına almak için el koyma işlemi yaparak ilgili kurum ve kuruluşlara teslim edecek.

HAYVAN HAKLARI İÇİN TEK DOKUNUŞ YETER

Şırnak'ta park, bahçe ve sokaklarda vatandaşları bilgilendiren Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma polisleri, Emniyet Genel Müdürlüğü'nce geliştirilen HAYDİ mobil uygulaması hakkında bilgilendirmede bulunuyor. Cep telefonuna indirilen HAYDİ uygulaması aracılığıyla ya da 112 Acil çağrı merkezine gelen ihbarları değerlendiren ekipler, hayvanlara karşı işlenen suçlara karşı anında müdahale ediyor. Uygulama hakkında kentin işlek cadde ve duraklarına bilgilendirici afişlerin asılmasını yanı sıra ekipleri kullandığı araçların arka bölümlerine hayvanlar için kafes ve teçhizat konuldu.

HAYDİ DEVREYE GİRDİ, KIZIL ŞAHİN KURTULDU

Şırnak merkezdeki kırsalda 2 kanadı kırık halde kızıl şahini bulan bir vatandaş, HAYDİ uygulamasıyla Çevre, Doğa, Hayvan Koruma Şubesi ekiplerine bildirildi. Ekipler gelen ihbar üzerine yaralı kızıl şahini bulunduğu yerden alındı. Kızıl şahin, veteriner hekimler tarafından ilk kontrolünün yapılmasından ardından Şırnak Üniversitesi bünyesindeki Yaban Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Acil Müdahale Merkezi'nde tedavi altına alındı. Veteriner Hekim Şerif Tadik tarafından yapılan muayenede 2 kanadında kırık olduğu tespit edilen kızıl şahin, yaklaşık 1 ay sürecek olan tedavisinin ardından doğaya bırakılacak.

Çevre, Doğa, Hayvan Koruma Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Cihangir Bahadırlıoğlu, şiddete maruz kalan hayvanlar için vatandaşların HAYDİ uygulamasıyla ihbar yapılması için çağrıda bulundu. Bahadıroğlu, "Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan Çevre, Doğa ve hayvanları Koruma Büro Amirliği olarak Şırnak ilinde HAYDİ uygulaması üzerinden gelen ihbar üzerine olay yerine gittik. Olay yerinde kızıl şahin olarak adlandırdığımız yaban hayvanın müdahalesinin yapılması üzerine Şırnak Üniversitesi Yaban Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne getirdik. 1 aylık tedavisinin ardından kızıl şahin doğaya salınacaktır. Sokakta gördüğünüz yaralı, herhangi bir şiddete maruz kalmış hayvanları HAYDİ uygulaması üzerinden bize bildirerek ihbarlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Biz de bunlara en iyi en hızlı şekilde tedavilerini gerçekleştirerek, gerekli ve adli işlemlerini başlatacağız" dedi.

Çevre, Doğa, Hayvan Koruma Büro Amirliği'nde görevli polis memurları Cihangir Bahadırlıoğlu ile Erkan Altun, sokak hayvanlarına da düzenli olarak mama dağıtıyor.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emniyet Müdürlüğü Şırnak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Ali Kemal Batur:

Emeği geçen herkese teşekkür eder başarılarının devamını dilerim...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title