Haberler

Hava Harp Okulu Davasının Görülmesine Devam Edildi

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul Hava Harp Okulu’nda görevli subayların da aralarında bulunduğu 32’si tutuklu, 43 sanığın yargılanmasına devam edildi.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul Hava Harp Okulu'nda görevli subayların da aralarında bulunduğu 32'si tutuklu, 43 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada eski Hava Harp Okulu Alay Komutanı Hüseyin Ergezen, Adil Öksüz'ün Sakarya'daki evinde yapılan aramada bir kitapta parmak izinin bulunduğunun hatırlatılması üzerine, "Tam saçmalık, bir kitabı her yere götürülmüş olabilir" dedi.

Duruşmada mahkeme başkanının sorusu üzerine Adil Öksüz'ün Sakarya'daki evinde yapılan aramada bir kitabın 2 sayfasında tutuklu sanık Hüseyin Ergezen'in baş parmak iziniz çıktığı öğrenildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul Hava Harp Okulu'nda görevli subayların da aralarında bulunduğu 32'si tutuklu 43 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Bakırköy Adalet Sarayı'nda bulunan konferans salonunda İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya, 29 tutuklu, 38 tutuksuz sanık katılırken avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanlık avukatları da katıldı.

Duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanık eski Hava Harp Okulu Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Ergezen suçlamaları kabul etmeyerek, "Bir darbe yapılıyor ve benim haberim yok ve benim kendi personelim o saatte uyuyor. 1300 - 1400 personelimin içinde darbe lafını söylediğime dair bir personelimin dahi ifadesi yok. Bunlar darbe hazırlığı girişiminde bulunmadığımın delilidir. 14-15 Temmuz'da darbe toplantısı yapıldığı iddiaları var. Kurul faaliyetleriyle ilgili toplantılara katıldım. Benim günümün yarısı toplantılarla geçer. Devlet terbiyesi olarak devletim adına böyle bir suçtan yargılanmaktan utanç duyuyorum" dedi.

Sanık Ergezen, savunmasında Hava Harp Okulu'nun eski faaliyetlerinden bahsetmesi üzerine mahkeme başkanı, sanığı iddianamedeki suç isnatlarına karşı savunma yapmasını istedi.

Sanık Ergezen'e soru soran mahkeme başkanı, "Adil Öksüz'ün Sakarya'daki evinde yapılan aramada bir kitabın 2 sayfasında baş parmak iziniz çıktı. Bu konu hakkında neler diyeceksiniz?" dedi. Sanık Ergezen ise, "Tam saçmalık, bir kitabı her yere götürülmüş olabilir" ifadelerini kullandı.

Duruşmada savunmasına devam eden Egezen, 15 Temmuz gecesi TRT'ye gittiğini belirterek, "TRT'ye gitmek için helikoptere bindim. Köprünün askerler tarafından kapatıldığını gördüm. Emrin güvenilirliğini hiç sorgulamadım ve 15 Temmuz'da verilen emri gerçekleştirdim. TRT'ye indik, binanın güvenliği sağlanmıştı zaten. Bir binbaşı Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından geldiklerini söyledi. Ben sadece 2 sivil ve 2 güvenlikçi gördüm. Arka tarafa biz yerleştik. Nöbet tutulan yerlere baktım. Telefonumun şarjı bitmişti, telefonumu şarj ettim" diye konuştu.

Duruşma diğer sanıkların savunmalarıyla devam ediyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

15 Temmuz İstanbul 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title