Haberler

Halaoğlunun Alıkoyduğu Suriyeli Kadın Polise Sığındı

Suriye'den 1 Yıl Önce Gaziantep'in Nizip İlçesi'ndeki Yakınlarını Ziyarete Gelen Suriyeli 5 Çocuk Annesi 40 Yaşındaki Suat Kazım Aziz, İki Evliliğinden 9 Çocuğu Olan Halasının Oğlu 38 Yaşındaki Kasım Kaya Tarafından Zorla Alıkonulup Dövüldüğü İddiasıyla Polise Başvurdu.

SURİYE'den 1 yıl önce Gaziantep'in Nizip İlçesi'ndeki yakınlarını ziyarete gelen Suriyeli 5 çocuk annesi 40 yaşındaki Suat Kazım Aziz, iki evliliğinden 9 çocuğu olan halasının oğlu 38 yaşındaki Kasım Kaya tarafından zorla alıkonulup dövüldüğü iddiasıyla polise başvurdu.

Eşi ölen ve çocukları ile birlikte Suriye'de yaşayan Suat Kazım Aziz, geçen yılın Kurban Bayramı'nda yatılı bayramlaşma için Nizip'teki akrabalarını ziyarete geldi. Bu ziyareti sırasında çocuklarını Suriye'de bırakan Aziz, iddiaya göre halasının oğlu Kazım Kaya tarafından taciz edilip dövülürken alıkonuldu ve dönmesine izin verilmedi. Suriye'ye dönmek istemesine rağmen 1 yıl süreyle bırakılmayıp, dayak yediğini öne süren Aziz, fırsatını bulup, evden kaçarak, Nizip Emniyet Müdürlüğü'ne sığındı. Türkçe bilmediği için Arapça konuşanların tercümanlığında polise derdini anlatan Aziz, 1 yıldan bu yana halasının oğlu tarafından alıkonularak sürekli dövüldüğünü, Suriye'ye, çocuklarının yanına dönmek istediğini anlattı. Suriyeli kadın, kafasındaki yara nedeniyle Mehmet Cankesen Acil Ünitesi'nde tedavi edildikten sonra ülkesine gönderilmesi için gerekli işlemlere başlandı. Aziz'in evden kaçması üzerine ortadan kaybolan Kasım Kaya'yı arayan polis, soruşturmayı sürdürüyor.

Metin İLİKSOY/NİZİP (Gaziantep), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title