Haberler

Hakemler, Fiziksel Yeterlilik Testinden Geçti

Merkez Hakem Kurulu (Mhk) Tarafından Antalya'da Düzenlenen Devre Arası Hakem Seminerine Katılacak Hakemler Fiziksel Yeterlilik Testinden Geçti.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından Antalya'da düzenlenen devre arası hakem seminerine katılacak hakemler fiziksel yeterlilik testinden geçti.

Antalya 100. Yıl Stadı'nda yapılan testlerde hakemler, 20x150 metre koşu, 10x40 koşu testlerinden geçti. Yeterlilik testine 24 Turkcell Süper Lig, 57 Süper Lig yardımcı hakemi, 36 A Klasmanı hakemi, 6 bayan A Klasmanı ve 1 bayan B Klasmanı hakemi katıldı. 150 metre koşup, 50 metre yürüyen hakemler, 20 kez tekrarladıkları koşu sırasında oldukça zorlandılar.

MHK Üyesi Orhan Erdemir, ikinci yarı öncesi bütün hakemlerin yeterlilik testinden geçirildiğini belirterek, başarılı olan hakemlerin Türkiye liglerinde maç yönetebileceklerini söyledi. Hakemleri zorlu bir ikinci yarı beklediğini kaydeden Erdemir, "Herkes hakemlerden dürüst ve adil bir yönetim bekliyor. Bu testlerde hakemlerin fiziksel yeterlilikleri gözden geçiriliyor. Ayrıca düzenlenecek seminerde UEFA'nın gönderdiği görsel ve teknik bilgiler hakemlerimize aktarılacak. Hakemlerimiz uygulanan testlerde büyük bir başarı gösterdiler" diye konuştu.

Antalya Beldibi Antedon Oteli'nde düzenlenecek seminere Turkcell Süper Lig hakemleri, yardımcı hakemleri, A Klasman hakemleri ile FIFA listesindeki bayan hakemler katılacak. Seminerde ayrıca yarın akşam düzenlenecek gala yemeğinde FIFA kokartı takmaya hak kazanan hakemlerin kokartları Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Haluk Ulusoy tarafından takılacak. KKTC'den de 5 hakemin katılacağı seminerde, hakemleri moral, motivasyon ve teknik açıdan ikinci yarıya hazırlayacak eğitim çalışmaları yapılacak. Seminer 17 Ocak Çarşamba günü sona erecek.

(AT-İY-FS-FS-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title