Haberler

Zanzibar nerede? Zanzibar mutfağında neler var? Zanzibar yöresel yemekleri

Güncelleme:

Zanzibar nerede sorusu son günlerde sıkça araştırma konusu olmaya devam ediyor. Son yılların sıkça tercih edilen tatil rotaları arasında yer alan Zanzibar, Tanzanya'ya bağlı iki adadan oluşan özerk olarak yönetilen bir bölge olarak biliniyor. Peki, Zanzibar nerede? Zanzibar mutfağında neler var? Zanzibar yöresel yemekleri

Zanzibar nerede sorusu son yıllarda arama motoru üzerinden sıkça araştırma konusu olmaya devam ediyor. Son yıllarda gezi severlerin belirlediği rotalar arasında yer alan masmavi suları kendine has doğası ile dikkatleri üzerine çeken Zanzibar, Afrika'nın doğusunda Tanzanya'ya bağlı iki adadan oluşmaktadır.

Tropikal bir iklime sahip olan Zanzibar'a gitmek için en doğru dönem uzun yağışların olmadığı dönemdir. Tropikal iklim nedeniyle Zanzibar'da Mart, Nisan ve Mayıs aylarında uzun süren yağışlar görülmektedir.

ZANZİBAR NEREDE?

Zanzibar veya Zengibar, Afrika kıtasının doğusunda Tanzanya'ya bağlı iki adadan oluşan özerk yönetilen bölge.

Ana ada Zanzibar ve Pemba Adası adası olmak üzere iki adadan oluşan yönetsel bölgenin başkenti Stone Town'dır. Ekonomi, baharat üretimi ve turizme dayalıdır.

Zanzibar dünyanın önde gelen baharat üreticilerindendir.

Freddie Mercury Zanzibarda doğmuştur.

Tarih

Zanzibar, Şiraz'dan gelen İranlı göçmenler tarafından kurulmuştur. Adı "zencilerin sahili" anlamındaki Farsça "zangi bar"dan gelir. 1503 - 1698 yılları arasında Portekiz hakimiyetinde kalan ada, 1698 yılında Umman Sultanlığı denetimine geçmiştir.

1840 yılında, Umman Sultanı Seyid Said bin Sultan El-Busaid sultanlığının başkentini Umman'daki Maskat'tan, adadaki Stone Town şehrine taşımıştır. 1856 yılında ölümünden sonra oğulları iktidar kavgasında düşmüşler ve 6 Nisan 1861'de Sultanlık, Zanzibar ve Umman olarak ikiye bölünmüştür. 6. oğul seyid Mecit bin Said El-Busaid (1834-1870) Zanzibar Sultanı, 3. oğul Seyid Tuvaini bin Said El-Said ise Umman Sultanı olmuştur.

Ada sultanlığı, 1890 - 1963 yılları arasında Birleşik Krallık tarafından atanan vezirler ve valiler tarafından yönetilerek yarı sömürgeleşmiştir. 10 Aralık 1963 tarihinde bağımsızlık verilen ada, sultan yönetiminde anayasal krallık haline gelmiştir. Kısa süren bu dönemden sonra 12 Ocak 1964'te yönetim devrilmiş, 26 Nisan 1964 tarihinde ise özerk bölge olarak bir parçası olduğu Tanzanya'ya bağlanmıştır.

Zanzibar Özerk Bölgesi'nin 50 sandalyeli, her beş yılda yapılan seçimler ile yenilenen bir meclisi vardır. 30 Ekim 2005 tarihinde seçilen Başkan Amani Abeid Karume halen bu görevi sürdürmektedir.

ZANZİBAR YEMEKLERİ

Yemeklerde baharat ve hindistancevizi sütüne çok sık rastlanılır. Yemeklerde wali yani pirinç çokça yer alır. Chapati adı verilen yemekleri bir tür ekmektir. Sebze olarak bamya, ıspanak, bezelye, fasulye çok tüketilir. Kızarmış hamur ve pirinç köftesi de çok sevilir.

Nyama choma - ızgara et

Mshikaki - marine edilmiş et

Samaki - balık

Ndizi nyama - muz ve etle yapılan bir tür yemek

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Tanzanya Zanzibar Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title