Haberler

Sıcaktan kaçan soluğu Tomara Şelalesi'nde aldı

Güncelleme:

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde bulunan Tomara Şelalesi, yazın sıcağından kaçmak isteyenlerin vazgeçilmez durağı haline geldi. Doğal güzellikleri ve serin sularıyla bir doğa harikası olan şelale, ziyaretçilerine huzur dolu bir kaçış sunuyor. Türkiye'de turizm otoriteleri tarafından ziyaret edilmesi tavsiye edilen 10 şelaleden birisi olan Tomara Şelalesi, piknik alanları, cam seyir terası, çocuklar için oyun parkından lokantasına kadar eksiksiz hizmet sunulan alanda ziyaretçiler şelaleden çıkan berrak sularda serinleyip doğanın tadını çıkarıyor.

Sıcaktan kaçan soluğu Tomara Şelalesi'nde aldı

GÜMÜŞHANE - Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde dağın ortasındaki 40 ayrı noktadan dökülen buz gibi suyun oluşturduğu Tomara Şelalesi yazın sıcağından kurtulmak isteyenlerin vazgeçilmez durağı oldu.

Doğal güzellikleri ve serin sularıyla bir doğa harikası olan Tomara Şelalesi Tabiat Parkı, doğaseverlerin ve ziyaretçilerin büyüleyici bir doğal manzara deneyimi yaşamasını sağlıyor.

Dağın ortasındaki 40 ayrı noktadan yaklaşık 15 metre yükseklikten dökülen süt rengindeki köpük köpük berrak suyu, oluşturduğu hırçın deresinde kuş cıvıltıları içinde suyun seremonisinin dinlendiği mekan yazın sıcak havasından kaçıp kurtulmak, serinlemek isteyenlerin adresi oldu.

Gümüşhane'nin en gözde turistik noktalarından birisi olan Tomara Şelalesi, piknik alanları, cam seyir terası, çocuklar için oyun parkından lokantasına kadar eksiksiz hizmet sunulan alanda ziyaretçiler şelaleden çıkan berrak sularda serinleyip doğanın tadını çıkarıyor.

Buz gibi akan suyunun oluşturduğu vadide binlerce yıldır gürül gürül çağlayan ve ziyaretçilerine huzur dolu bir kaçış sunan, unutulmaz anılar biriktirmelerini sağlayan Tomara Şelalesi yurdun dört bir yanından misafirlerini ağırlamaya başladı.

9 günlük bayram tatili ve havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçi sayısında artış yaşanan Tomara Şelalesi, Türkiye'de turizm otoriteleri tarafından ziyaret edilmesi tavsiye edilen 10 şelaleden birisi olarak biliniyor.

Gümüşhane il merkezine 109, Şiran ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan şelalede bu yılki ziyaretçi hedefi 200 bin olarak belirlenirken hem karne tatili hem de bayram tatilinin başlamasıyla bölgeye ziyaretçiler adeta akın etti.

"Adeta çölde bir vaha gibi suyun serinliğini hissediyoruz"

Eskişehir'den Gümüşhane'ye gelen ve suyun eşsiz seremonisini dinlemek için Tomara Şelalesi Tabiat Parkına giden Osman Nebioğlu, "Gümüşhane'ye gelen, geçen, yolu düşen herkesin gelmesi, görmesi gereken bir doğa harikası bir yerdeyiz. Suyun varlığının, sesinin, güzelliğinin, ahenginin, anlam ve mana kazandığı Tomara Şelalesi gezilip görülmesi gereken bir yer. Yazın sıcağında bu vadiye girdiğimiz zaman adeta çölde bir vaha gibi suyun serinliğini hissediyoruz. Gerçekten çok farklı, değişik güzelliklere şahitlik ediyoruz burada" diye konuştu.

Ankara'dan gelen Filiz Ayhan da "Çok seviyoruz burada olmayı. Doğal güzelliği olarak çok güzel bir yer. Çocuklarımız da görsün, öğrensin hem memleketimizi görsün hem de bu doğal güzelliği yaşasın diye buradayız" dedi.

Ömer Eymen Ayhan ise "Çok güzel yerler var burada. Kardeşlerim ve kuzenlerimle eğlenmek için buraya geldik. Tomara Şelalesi çok güzel bir yer. Çok soğuk suyu var. Sıcaktan bunalırken burada serin havada keyif yapıyoruz. Herkesi buraya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Ben böyle bir yer hayatımda görmedim"

Trabzon'dan gelen Serdar Davulcu da "Yaklaşık 1,5 saatte buraya vardık. Çoğu yeri gezdim ama ben böyle bir yer hayatımda görmedim. Harika bir tabiat, harika bir manzara var. Herkesin gelmesini isterim" diye konuştu.

İşletmeci Zeynep Kara ise "Yeni sezona yağışlar ve soğuk hava nedeniyle biraz geç başladık. Havaların ısınmasıyla birlikte misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bir ailenin gelip gününü dolu dolu yaşayacağı, çocuklarıyla güzel vakit geçireceği ortama sahip tesisimiz. Restoranımızda kahvaltıdan akşam yemeğine, çocuk oyun parkımız ve yürüyüş yolumuzla enfes bir şelale gezintisine sahibiz. Gelen misafirlerimizi çok iyi ağırlamak ve Gümüşhanenin misafirperverliğini göstermeye gayret ediyoruz. Bizim gurbetçi ziyaretçimiz çok. Hedefimiz bu yıl 200 bin ziyaretçi bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Turizm

Gümüşhane Türkiye Şiran Turizm Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title