Haberler

Pamukkale'nin kardeşi Altınkale ziyaretçi akınına uğruyor

Güncelleme:

Sivas'ın Sıcak Çermik bölgesinde bulunan Pamukkale'nin kardeşi Altınkale, ziyaretçi akınına uğruyor. Altınkale, Pamukkale travertenlerine olan benzerliğiyle dikkat çekiyor ve birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Ziyaretçiler, şifalı suya girip manzaranın tadını çıkarırken, bölgedeki piknik alanları ve havuzlar da eğlence imkanı sunuyor.

Pamukkale'nin kardeşi Altınkale ziyaretçi akınına uğruyor

SİVAS Sivas'ın Sıcak Çermik bölgesinde bulunan Pamukkale'nin kardeşi Altınkale ziyaretçi akınına uğruyor.

Sivas kent merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Altınkale ziyaretçi akınına uğruyor. İsmini renginden alan Altınkale, Pamukkale travertenlerine olan benzerliğiyle dikkat çekerken ziyaretçi akınına uğruyor. Pamukkale'nin kardeşi olarak görülen yapay alan, yer altından çıkan termal suyun bıraktığı altın renkli travertenlerden oluşuyor. Birçok kişi fotoğraf çektirmek için bölgeyi tercih ederken, gelen ziyaretçiler şifalı suya girip hem eğleniyor hem de manzaranın tadını çıkartıyor.

"Her hafta buraya gelirim, yaz aylarında çok güzel oluyor"

Altınkale'yi her hafta ziyaret ettiğini belirten Duran Koç, "Sivas'tan geliyorum buraya, güzel bir yer piknik alanı var, havuzlar var çocuklar eğleniyor. Her hafta buraya gelirim, yaz aylarında çok güzel oluyor. Yaz aylarında burası daha yoğun oluyor, kış aylarında zaten burası çok soğuk oluyor. Gençliğinden itibaren hep buraya geldim" dedi.

Altınkale'ye ilk defa geldiğini belirten İlayda Emen, "buraya ilk defa geliyorum, fotoğraflardan görme fırsatım olmuştu buraya geldiğimde fotoğraflardan daha güzel olduğunu gördüm. Oldukça da kalabalık yoğunluğu da güzel. Şuan gezdim burayı,,içeride ki havuzlarda gezdim. Dediğim gibi fotoğraflarda çok güzel çıkıyordu, geldiğimde daha güzel olduğunu gördüm, Pamukkale'den farkı olmadığını gördüm. Pamukkale'den farklı olarak bir tek rengi olabilir. Yurt dışından akrabalarımda gelecek ve onları da artık buraya getirmeyi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Turizm

Pamukkale Sivas Turizm Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title