Haberler

Isınma Sektörü Gelecekten Umutlu... - Türkiye'nin Gelecek 5 Yıl İçinde, Isınma Sektörünün Önemli Bir Pazarı Olacağı Ve Büyümenin İlerleyen Dönemlerde De Devam Etmesinin Beklendiği Bildirildi

Duygu Can - Türkiye'nin, gelecek 5 yıl içinde ısınma sektörünün önemli bir pazarı olacağı ve büyümenin ilerleyen dönemlerde de devam etmesinin beklendiği bildirildi.

Duygu Can - Türkiye'nin, gelecek 5 yıl içinde ısınma sektörünün önemli bir pazarı olacağı ve büyümenin ilerleyen dönemlerde de devam etmesinin beklendiği bildirildi.

Vaillant Türkiye Genel Müdürü Christoph Grosser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ısınma sektöründe Türkiye pazarının, doğal gaz ve inşaat çalışmalarının yaygınlaşmasıyla her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

Vaillant grubu olarak şu anda dünya genelinde 42 ülkede hizmet sunduklarını ve dünya pazarının yüzde 21'ine sahip olduklarını belirten Grosser, dünyada 1 milyon 200-1 milyon 400 arasında cihaz satışı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

-''İNGİLTERE İLK SIRADA''-

Grosser, dünya genelinde ısınma sektörüne bakıldığında en fazla yoğunluğun Avrupa pazarında yaşandığını, bölgede en fazla satışın ise İngiltere'de gerçekleştiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''İngiltere, Almanya, İspanya ve İtalya şu anda en büyük pazarları oluşturuyor. Türkiye'nin ise öngörüler doğrultusunda bu sene ilk defa pazar büyüklüğünde Almanya'yı geçmesini bekliyoruz. Türkiye'de geçen sene 100 bin cihaz satışı gerçekleşti, bu yıl rahat bir şekilde yüzde 30-40'lık büyüme öngörüyoruz. Bu gelişmenin en büyük nedeni ise devletin doğal gazın yaygınlaşması için gerekli alt yapıyı tüm ülke genelinde yaygınlaştırması ve daha fazla kenti doğal gaza kavuşturmasıdır. Bir yere doğal gaz geldiği zaman bizim içinde orada bir ekmek kapısı açılır.''

-''SEKTÖRÜN PARLAK BİR GELECEĞİ VAR''-

Türkiye'de şu anda yaklaşık 500 çalışanlarının bulunduğunu ve 2010 yılında 800 kişiyi istihdam etmeyi planladıklarını anlatan Grosser, şunları kaydetti:

''Şöyle bir baktığımızda bazı fabrikalarda dahi bu kadar insan çalışmıyor. Adım adım doğal gaz yatırımlarını takip ediyoruz ve bu konuda Türkiye'de çok olumlu gelişmeler yaşanıyor. Türkiye, gelecek 5 yıl içinde önemli bir ısınma sektörü pazarı olacak ve büyümenin ilerleyen dönemlerde de devam etmesini bekliyoruz. Isınma sektörünün tamamının parlak bir geleceği olduğunu düşünüyorum.''

-''ÇİN, BİZİM İÇİN BİR TEHDİT OLUŞTURMUYOR''-

Grosser, Türkiye'de şu anda özel tüketici odaklı değişik bir sistem uyguladıklarını ve örnek bir uygulama geliştirdiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

''Türkiye'de şu anda 'Çin malı' denilen imajda tüketim yaygın değil. Uyguladığımız tüketici odaklı satış sonrası hizmetleri modeli, örnek oldu. Satış ve sonrası tüm kademelerde tam kontrolü esas aldık. Satış sonrası tüm tesisat döşemelerini, servis işlemlerini ve bakım hizmetlerini kendi eğitimli elemanlarımız yapmakta. Bu sayede standart dışı uygulamaların önüne geçiliyor ve cihazların kurallara uygun bakım ve döşenmesiyle hem enerji tasarrufu sağlanıyor hem cihazların ömrü uzuyor ve hem de müşteri memnuniyeti esas alınıyor. Ayrıca müşterilerle ilgili bilgileri bilgisayar ortamında topluyoruz. Oluşturulan yazılım programıyla müşterilerin özelliklerinin yanı sıra takılan cihazların ve ortamların bilgileri de bu sisteme giriliyor. Böyle bir hizmet anlayışının ardından tüketicilerin hiçbir zaman Çin malını tercih edebileceklerini düşünmüyorum. Bu nedenle Çin korkusu bana göre yersiz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title